„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.9 °C
apmācies

Dvietē sabrauks Sēlijas jaunieši

Publicitātes foto

18. un 19. augustā Dvietē notiks Sēlijas jauniešu diena „Dzimis Sēlijā”, pastāstīja Ilūkstes novada domes izglītība metodiķe darbā ar jaunatni Lāsma Pokšāne.  

Pirmajā dienā jaunieši sportos dažādās disciplīnās (orientēšanās, burbuļfutbols, šautriņu mešana u.c.), pievarēs labirintu un citus pārbaudījumus. Dvietē uzturēsies arī Nacionālo bruņoto spēku Rekrutēšanas un atlases centra karavīri, kuri rīkos konkursus, demonstrēs virtuālās realitātes brilles, kas ļaus iejusties tankista vai helikoptera pilota lomā, kā arī iepazīstinās ar karavīra profesiju. Notiks dalībnieku apbalvošana, koncerts un diskotēka.  

Otrajā dienā, kas sāksies ar rīta rosmi, jaunieši apmeklēs Glaudānu ģimenes minizoodārzu un selekcionāra Paula Sukatnieka mājas „Apsītes”.

Jaunieši tiks cienāti ar spēka biezputru un zupu, bet nakšņos telšu pilsētiņā.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies arī pašvaldību vadītāji, Sēlijas novada jauniešu padomes „SēJa” un Ilūkstes novada jauniešu domes pārstāvji. Sēlijas jauniešu diena notiks Ilūkstes novadā pirmo reizi un pulcinās 8 jauniešu komandas no Sēlijas novadu apvienības pašvaldībām un Krustpils novada.