„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Jaunbūves iedzīvotāji gaida kanalizācijas tīklu

pixabay.com

Pilsētas domes attiecīgo komiteju sēdēs deputāti apsprieda un atbalstīja ideju ierīkot maģistrālo kanalizācijas tīklu Tukuma ielā. Ierīkot caurules līdz mājām un no jauna noasfaltēt ceļu plānots posmā no Užvaldas līdz Aglonas ielai.

Maģistrāles izbūve pilsētai izmaksās 315 000 eiro (ar PVN), lai gan atsevišķu izdevumu daļu (ceļa segums) varēs segt no Autoceļu fonda līdzekļiem. Pēc šī projekta īstenošanas kanalizācijas pakalpojumus varēs izmantot gandrīz 200 iedzīvotāji, kuri dzīvo 36 privātmājās. Tukuma ielā būs jāierīko 377 metri maģistrālā cauruļvada, kura iekšējais diametrs būs 250 mm, un 576 metri pievadcauruļu (diametrs 160 mm), kopumā – gandrīz kilometrs kanalizācijas cauruļu. 

Jāatzīmē, ka minētajā posmā ir labs asfalta segums, kurš ieklāts Eiropas projekta ietvaros, taču toreiz to apvienot ar kanalizācijas ierīkošanu neizdevās. Tagad, kad Latvijā ieviesti stingrāki noteikumi saistībā ar augsnes piesārņojumu, iedzīvotāji vēlas, lai maģistrāle tiktu ierīkota pēc iespējas ātrāk.

SIA „Daugavpils ūdens” valdes loceklis Ģirts Kolendo pastāstīja, ka viņa vadītais uzņēmums patstāvīgi izstrādājis būvprojektu Tukuma ielai. Taču pašvaldības uzņēmumam pašlaik nav brīvu līdzekļu, turklāt attiecīgie izdevumi nebija iekļauti 2018. gada budžetā. Tagad naudas piešķiršanas jautājums jārisina domes sēdē.