„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Simtgades svētceļnieki tuvojas Aglonai

Egita Terēze Jonāne

15. augustā svinēsim Aglonas Dievmātes jeb Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus, tāpēc uz Aglonu devušās desmitiem svētceļnieku grupu. Vēl tikai dažas dienas no plānotajām simts ceļā pavadīs arī  svētceļojuma „100 dienas lūgšanā par Latviju” dalībnieki. „Latgales Laiks” uzrunāja viņus brīdī, kad grupa tuvojās Ilūkstei, skaitot  Rožukroņa lūgšanu.   

Helēna pievienojās svētceļniekiem Ventspilī. „Tā man ir 35. diena. Sajūta brīnišķīga. Kājas iet pašas. Svētceļojumā notiek katra svētceļnieka un, mēs ceram, Latvijas garīgā atdzimšana. Man pašai svētceļojuma atkarība ir 25 gadus. Aglonā saņemu garīgu dopingu visam gadam,” atzina Helēna.

Anna iet no Rīgas ar pateicību Dievam un Dievmātei, ka tas ir desmitais svētceļojums un ka viņa šogad svinēja 80 gadu jubileju. Anna pastāstīja: „Eju jau 20. dienu un jūtos ļoti labi. Dievs ir mans garīgais tēvs. Lepojos ar Viņu, priecājos par Viņu. Pateicība Dievam Tēvam par maniem gadiem, ģimeni, pateicība par visu!”

Pilnu rakstu lasiet 10. augusta numurā.