„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Stropu promenāde varētu tikt būvēta virs ūdens

visitdaugavpils.lv

Pilsētas saimniecības komitejas kārtējā sēdē atkal tika apspriesta Lielā Stropu ezera promenādes būvniecība. Un, kā izrādījās, šī projekta „klupšanas akmens” atkal bija privāta teritorija. Daugavpils Būvvalde piedāvāja apiet divus zemes privātīpašumus, būvējot promenādi virs ūdens, izmantojot speciālas konstrukcijas.

Lai gan epopeja ar pirmo neapmierināto privātīpašnieku beidzās tiesā ar pilsētas domes uzvaru (2017. gada septembris), tagad pašvaldībai radušās jaunas galvassāpes. Divi nekustamā īpašuma saimnieki pauda savu neapmierinātību sakarā ar to, ka būvniecība notiek blakus viņu teritorijai (posmā no Durbes un Dzintaru ielas krustojuma līdz glābšanas stacijai), kā rezultātā kļuva projekta pārplānošanas jautājums. Jāpiebilst, ka promenādes posms no atpūtas „Stropi Vilnis” līdz minētajam ielu krustojumam paliek nemainīgs.

Reaģējot uz šo sūdzību, Būvvalde izvirzīja priekšlikumu celtniecībai virs ūdens izmantot pāļus vai pontonus. Taču šī ideja neiepatikās celtniecības firmai „Latgales ceļdaris”, kuras pārstāvji uzskata, ka tā sadārdzinās būvdarbus par 80 000 eiro. Savukārt Būvvalde un domes deputāti uzskata, ka šis vērtējums nav objektīvs, un domā, ka uzņēmums var iekļauties savā iepriekšējā budžetā. Pašlaik 760 000 eiro vērtais līgums (ar PVN) izpildīts par 404 000 eiro.

Pilsētas saimniecības komitejas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis uzskata, ka būvfirmas prasības nav pamatotas un strīda gadījumā pašvaldība ir tiesīga pieprasīt līgumsoda samaksu. Pašlaik atbildīgās personas domā par promenādes daļējas asfaltēšanas variantiem, lai ietaupītu. Līgums ar SIA „Latgales ceļdaris” paliek spēkā, būvdarbi turpinās posmos, kuri nav „iesaistīti” konfliktā.