„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

DRS nesaņēma no ministrijas pusmiljonu eiro

Jeļena Ivancova

Daugavpils reģionālajā slimnīcā (DRS) pašlaik tiek īstenots vērienīgs renovācijas un medicīnas pakalpojumu kvalitātes uzlabošanas projekts, taču līdzekļi parādu dzēšanai no Veselības ministrijas joprojām nav saņemti. To preses konferencē paziņoja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis, atzīmējot, ka DRS finansiālais stāvoklis ir stabils.

Visdrīzāk, nauda tiks saņemta septembrī. 2018. gada pavasarī kopējais parāds bija aptuveni 1,8 miljoni eiro. Vēlāk tas tika samazināts, palielinot slimnīcas pamatkapitālu par 400 000 eiro. Gatavību atbalstīt medicīnas iestādes intereses pauda Veselības ministrijas Valsts sekretārs Aivars Lapiņš, Veselības ministres biroja vadītājs Andrejs Panteļejevs, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Līga Kozlovska un veselības ministre Anda Čakša.

„Tas, kas pašlaik notiek ar Daugavpils reģionālo slimnīcu, tiešām priecē, taču visu šo ainu bojā ārstu deficīts,” atzīmēja A. Zdanovskis, studenti jāpiesaista visiem iespējamiem līdzekļiem, piedāvājot viņiem visdažādākos atvieglojumus un konkurētspējīgu atalgojumu.”

Priekšsēdētāja vietnieks, kura pārziņā ir medicīnas joma, pastāstīja, kā mediķi – rezidenti tiek iesaistīti DRS darbā. Izrādījās, daudzus no viņiem uzreiz nosūtīta strādāt ātrās palīdzības  Uzņemšanas nodaļā. Jaunajiem ārstiem tas nav viegli, toties tā ir laba dzīves skola, pēc kuras vairs nebiedē nekas, uzsvēra A. Zdanovskis. Noskolotākajos periodos Uzņemšanas nodaļā apkalpo 70-80 vienā maiņā.