„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+4.2 °C
daļēji mākoņains

Iedzīvotāji var sekot līdzi medicīnas pakalpojumu rindām

pixabay.com

Vietnē www.rindapiearsta.lv izveidots medicīnas pakalpojumu meklētājs, ar kura palīdzību var noskaidrot informāciju gan par visām ārstniecības iestādēm, kurās sniedz valsts apmaksātus medicīnas pakalpojumus, gan par īsākajām gaidīšanas rindām attiecīgā pakalpojuma saņemšanai, informē Nacionālā veselības dienesta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evija Štālberga.

Tas ir jauns, parocīgs rīks, kurā iedzīvotājiem ir redzams gaidīšanas laiks medicīnas pakalpojumu saņemšanai, sākot no īsākās rindas līdz garākajai. Turklāt tas ir ērti lietojams arī mobilajās ierīcēs, ļaujot apskatīt izvēlētās ārstniecības iestādes atrašanos kartē un nospiest uz tālruņa numuru, lai uzreiz sazinātos ar reģistratūru.

Šobrīd meklētājs atspoguļo datus par valsts apmaksātu ambulatoro pakalpojumu rindu garumu speciālistu konsultāciju, diagnostisko izmeklējumu, dienas stacionāra un zobārstniecības pakalpojumu saņemšanai. Šos datus ārstniecības iestādes apkopo un nosūta Nacionālajam veselības dienestam (NVD) reizi mēnesī, tādēļ tiem ir informatīvs raksturs. Lai noskaidrotu aktuālo rindas garumu un veiktu pierakstu, iedzīvotājam ir jāsazinās ar izvēlētās ārstniecības iestādes reģistratūru.

Meklētājs vēl darbojas testa režīmā, līdz ar to iedzīvotāji ir aicināti ziņot, ja atspoguļotais rezultāts nesakrīt ar reģistratūrā saņemto informāciju, rakstot uz e-pastu info@vmnvd.gov.lv vai zvanot uz tālruni 80001234. Piemēram, ja ārstniecības iestāde nesniedz meklētāja uzrādīto pakalpojumu kā valsts apmaksātu vai gaidīšanas laiks pakalpojuma saņemšanai ļoti būtiski atšķiras no uzrādītā.