„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Latgaliešiem ar karstu sirdi lietus netraucēja

Jānis Jubalts un Renārs Kaupers // Foto: Jeļena Ivancova

„Šī diena ieies vēsturē, jo pilsētā tika izpārdoti visi lietusmēteļi!” jokoja grupas „Prāta Vētra” grandiozā koncerta apmeklētāji, kurš notika 11. augustā stadionā „Lokomotīve”.

Nelabvēlīgās sinoptiķu prognozes piepildījās, un vakarā, tieši pirms koncerta, sāka līt. Grupa jau laikus informēja savus fanus, lai parūpējas par siltu un, galvenais, ūdensnecaurlaidīgu apģērbu un lietusmēteļiem, jo drošības nolūkos bija aizliegts ienest stadionā lietussargus. Tik tiešām, pēcpusdienā iegādāties lietusmēteļus tuvējos veikalos vairs nebija iespējams, taču cilvēki lika lietā izdomu un pirka lielo atkritumu maisu iepakojumus.

Cilvēki, īsinot laiku rindā, izdomāja dažādus konkursus, piemēram, - kuram ir visskaistākais lietusmētelis. Neskatoties uz laika apstākļiem, noskaņojums bija pacilāts, jo arī grupas uzstāšanos Daugavpilī Latvijas koncerttūres ietvaros var uzskatīt par vēsturisku notikumu.

Iepriekšējo reizi „Prāta Vētra” Daugavpilī uzstājās pirms pieciem gadiem – pilsētas svētkos. Šoreiz grupa klausītāju uzmanībai piedāvāja sava jaunā albuma „Par to zēnu, kas sit skārda bungas” programmu. Koncertā skanēja gan jaunas dziesmas, gan jau iemīļoti hīti. „Skārda bungu tūres” koncerti jau notikuši Jelgavā, Ventspilī un Valmierā, pulcējot desmitiem tūkstošu klausītāju.

Lieliskais šovs Daugavpilī ilgi paliks daudzu koncerta apmeklētāju atmiņā, kuri bija atbraukuši no dažādām Latgales pilsētām, „Latgales Laiks” satika arī rīdziniekus, gan citu Latvijas pilsētu iedzīvotājus, kuri, apvienojot patīkamo un lietderīgo, ceļo savai iemīļotajai grupa pa pēdām. Vēlāk  sociālos tīklus aizpildīja koncerta fotogrāfijas, kas apliecināja, ka latgalieši, pat vismazākie, ir stipri, dzīvespriecīgi cilvēki, uzticīgie iemīļotajiem mūziķiem, un lietus viņiem nespēj traucēt.

„Paldies, DAUGAVPILS! Par spīti lietum, jūs šo vakaru padarījāt sirds siltu! Jūs esat neatkārtojami!” tā „Prāta Vētras” dalībnieki uzrakstīja pēc koncerta.

17. augustā Latvijas koncerttūre noslēgsies Rīgā, Mežaparka estrādē, pēc tam grupa dosies ar vieskoncertiem uz Viļņu, Minsku, Kišiņevu, Sanktpēterburgu,  Maskavu, Tallinu un pat Austrāliju.