„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Aicina uz Medus un ķiploku svētkiem

pexels.com

Šogad vasara iestājās agri un nesteidz beigties. Biškopjiem uzreiz pēc ziemas sākās spraigs darbs, jo pavasara medu varēja iegūt rekordagri - jau maija beigās. Vasaras sākumā ilgstošā sausuma dēļ bitenieki raizējās, vai augiem būs pietiekoši daudz nektāra. Nu jau var teikt, ka pārsvarā šogad ir laba medus raža. To varēs novērtēt jau pavisam drīz – 18. augustā Daugavpilī, A. Pumpura skvērā. Jau trešo gadu pēc kārtas Daugavpilī tiek rīkoti svētki par godu medus saldumam un ķiploku sīvumam.

Šie dabīgie, veselīgie produkti nepieciešami visu gadu, tos varēs iegādāties šajos svētkos, klausoties koncertu, piedaloties meistardarbnīcās gan lielajiem, gan mazajiem bērniem! Svētkos „Salds kā medus, stiprs kā ķiploks” no pl. 10.00 līdz 14.00  būs izgaršojams medus, ko piedāvās 20 mūsu apkārtnes biškopji. Pasākumā apmeklētāji degustēs un noteiks „Daugavpils apkārtnes garšīgāko medu” un atzītāko gardumu varēs arī nopirkt.

Svētkos piedalās tikai vietējie biškopji ar pašu iegūto produkciju, tādēļ sev tīkamāko medu būs iespējams iegādāties gan uz vietas, gan sarunājot ar saimniekiem lielākus medus krājumus ziemai.