„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Skaidrību pilsētas šautuves jautājumā vēlas ieviest līdz rudenim

Daugavpils skrošu rūpnīcas šautuvi var pielāgot pilsētas šautuves vajadzībām, taču šeit nevar ierīkot 50 m distanci // Foto: Aleksandrs Rube

Pilsētas šautuvei, kura atrodas Centrālajā parkā, nesen sabruka siena, un tas uzskatāmi apliecina, ka šī iestāde ir jāpārceļ uz piemērotāku vietu. Taču pagaidām pilsētas domei nav nekādu alternatīvu. Savukārt, ja tiks atzīts, ka ēka atrodas avārijas stāvoklī, radīsies nopietnas problēmas ar šāvēju treniņu organizēšanu.

Pašlaik Daugavpils Būvvalde veic visas ēkas Raiņa ielā 29 izvērtēšanu. Ja eksperti uzskatīs, ka šī ēka ir bīstama, tā būs nekavējoties jāslēdz un pēc tam jānojauc. Pārbaude tiks pabeigta septembra pirmajās dienās, t.i., pirms jaunā  mācību gada sākuma. Līdzvērtīgas alternatīvas pilsētas šautuvei nav – tā ir vienīgā licencētā šautuve pilsētā.

Par daudzmaz piemērotu pagaidu variantu var uzskatīt Daugavpils skrošu rūpnīcas (DSR) šautuvi. Pirms diviem gadiem pašvaldības pārstāvji apskatīja telpas Varšavas ielā 28 un secināja, ka tās var pielāgot sporta šautuvei, maksimālā distance -- 25 metri. Ar DSR īpašnieku tika panākta mutiska vienošanās. Taču ierīkot šeit pilnvērtīgu šautuvi nav iespējams, jo sportistiem nepieciešama arī 50 metru distance. Turklāt dome uzskata, ka šāds solis ir ļoti riskants, jo tas ir privātīpašums.

 Ja Būvvaldes veiktais novērtējums būs negatīvs, būs jāizstrādā jauns šautuves projekts. Pagaidām populārākā ideja ir šautuves ierīkošana Daugavpils cietoksnī. Visdrīzāk, tā varētu atrasties vecās ķieģeļu ēkas vietā pie Konstantīna vārtiem (veco ēku plānots nojaukt). Savukārt Daugavpils sportisti, policisti, robežsargi un skolēni, kuri nākamajā gadā sāks apgūt Valsts aizsardzības mācību, jau tuvākajā laikā var nonākt neapskaužamā situācijā.