„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.9 °C
apmācies

Ģimnāzijas un sporta zāles būvdarbi joprojām nav pabeigti

Sporta zāles demontāža ir pabeigta, taču aktīvi būvdarbi nenotiek // Foto: Aleksandrs Rube

Pēc pāris nedēļām sāksies jaunais mācību gads, taču ar dažiem izglītības infrastruktūras objektiem joprojām ir problēmas. Pirmām kārtām tas attiecas uz Daugavpils Valsts ģimnāziju un J. Pilsudska Valsts poļu ģimnāzijas sporta zāli – šīs ēkas netiks nodotas ekspluatācijā laikus.

Saskaņā ar līgumiem, kas noslēgti ar SIA „Lagron” un SIA „Modus būve”, ģimnāzija un sporta zāle jānodod ekspluatācijā šī gada septembrī un novembrī. Spriežot pēc pašreizējiem darba tempiem, šogad to diezin vai izdosies izdarīt. Daugavpils domes vadība uzskata – kavēšanās daudzējādā ziņā notiek Rīgas firmas „Lūsis” dēļ, kura pieļāvusi daudz neprecizitāšu gan vienā, gan otrā projektā.

Ģimnāzijā galvenās problēmas rada nesošo konstrukciju un baseina remonts, savukārt sporta zālē tikko pabeigta demontāža, un, lai gan jūnija beigās tika ziņots, ka pēc demontāžas darbu tempi strauji pieaugs, patiesībā tā nemaz nav.

Firmas „Lagron” pārstāvji neļāva fotografēt ģimnāzijas iekštelpās

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova informēja, ka jaunajā mācību gadā Valsts ģimnāzijas audzēkņi atkal mācīsies Daugavpils Universitātes jaunajā korpusā (Parādes ielā 1) -- par to jau ir noslēgta vienošanās ar augstskolu. Savukārt poļu ģimnāzijas sporta zāle raisa daudz lielākas bažas, jo pilsēta var zaudēt 300 000 eiro, ko Polijas Republikas Senāts ir piešķīris šiem izdevumiem.