„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Ķīpsalā notika „RTU Open 2018” šaha festivāls

Šaha festivālā «RTU Open 2018» uzvarēja armēņu šaha lielmeistars Roberts Hovhanisjans

No 6. līdz 12. augustam Rīgā, izstāžu centrā „Ķīpsala”, notika 8. starptautiskais šaha festivāls „Rīgas Tehniskās universitātes Open 2018”. Šīs sacensības ir lielākās un prestižākās Ziemeļeiropā, šogad festivāla balvu fonds bija vairāk nekā 20 000 eiro un tajā piedalījās 600 šahisti.

Neskatoties uz lielisko sākumu, mūsu lielmeistariem Igoram Kovaļenko un Ņikitam Meškovam nepaveicās pēdējos raundos. Septītajā kārtā viņi piekāpās Armēnijas un Krievijas šahistiem, kuri vēlāk izcīnīja medaļas. Tādējādi I. Kovaļenko – ceturtā vieta, bet Ņ. Meškovam – desmitā.

A turnīrs, 150 dalībnieki

  1. Roberts Hovhanisjans (Armēnija) – 2500 eiro
  2. Manuels Petrosjans (Armēnija) – 1700 eiro
  3. Aleksandrs Predke (Krievija) – 1250 eiro

Latvijas šahistiem Dmitrijam Tokranovam, Guntim Jankovskim un Klāvam Stabulniekam lieliski veicās B turnīrā, kurā viņi izcīnīja visu medaļu komplektu. Savukārt C turnīrā atkārtojās pirmās grupas scenārijs, tikai šoreiz labāki bija nevis armēņi, bet gan baltkrievi – Artjoms Sinaiskis (Baltkrievija, U12), Romāns Mališevs (Krievija) un Vladislavs Katašuks (Baltkrievija).

Ātrspēles turnīrā veiksme uzsmaidīja vien Ņikitam Meškovam, kurš izcīnīja bronzu spēcīgāko šahistu konkurencē. Savukārt zelta godalga izcīnīja Islandes šaha lielmeistars Helgi Ass Gretarsons. Ārpus goda pjedestāla palika arī Latvijas šahisti Georgijs Makovskis, Iļja Semjonovs, Lauris Laimiņš un Egons Lavendelis, kuriem, lai iekļūtu pirmajā trijniekā, pietrūka vien puspunkta


Foto rtuopen.lv