„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Latgales ainavas sakrālā vietā

Igora Pliča foto

Gaidot Latvijas simto jubileju un Romas pāvesta Franciska vizīti, Latgales fotogrāfi sarūpējuši dāvanu – plašu dzimtā novada ainavu izstādi. Arī vieta tās rīkošanai – Aglonas bazilikas sakrālais laukums -- nav izvēlēta nejauši.

Latgales fotogrāfu biedrības veidotajā ekspozīcijā „Latgales ainava” ir 54 lielformāta fotogrāfijas, kuras novietotas uz koka stendiem vienā 100 metrus garā rindā. Biedrības vadītājs Igors Pličs uzsvēra, ka Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā nekad nekā tamlīdzīga nav bijis, līdz šim ekspozīcijas tikušas izstādītas bazilikas Baltajā zālē. Šī izstāde Aglonā tapa pēc Latgales reģiona attīstības aģentūras vadītāja Māra Bozoviča ierosinājuma, kā arī ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Preiļu un Aglonas novada pašvaldības atbalstu.

Ekspozīcija ir savdabīgs konkursa „Latgales ainava” kopsavilkums, kurā piedalījās visi Latgales fotogrāfi. Šodien Preiļos notiks fotoalbuma – grāmatas „Latgales ainava” prezentācija, kurā iekļauti 74 autoru konkursa darbi.

I. Pličs atzīmēja, ka par izstādi Aglonā ir liela interese, fotogrāfijās redzami galvenokārt dabas skati, ir daži darbi par reliģijas tēmu. Savukārt pēc lietus 12. augustā Latgales fotogrāfu biedrības entuziastiem nācās veikt lielu darbu, uzstādot stendus vēlreiz. Taču I. Pličs uz šādām neveiksmēm raugās filozofiski un uzskata, ka vislabākā kalpošana ir kalpošana cilvēkiem, un aicina visus doties uz Aglonu, lai apskatītu fotomākslinieku darba rezultātus.