„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

Rosinās atteikties no banku maksātnespējas administratoru saraksta

pixabay.com

Rudenī Saeimai jāturpina darbs pie Kredītiestāžu likuma grozījumiem, kas izvirza stingrākas prasības banku vadībai un akcionāriem. Tāpat parlamenta darba kārtībā varētu nonākt arī izmaiņas normatīvajos aktos, kas regulē kārtību, kādā izraugās banku maksātnespējas administratorus, pēc ceturtdien notikušās Finanšu sektora sadarbības platformas sēdes paziņoja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība).

Patlaban gadījumos, kad kāda banka nonākusi finansiālās grūtībās, Finanšu un kapitāla tirgus komisijai maksātnespējas administrators ir jāizvēlas no pretendentu saraksta, kuru sagatavojusi Latvijas Zvērinātu advokātu padome. Agrāk šajā sarakstā tika iekļauti pieci pretendenti, bet tagad to loks paplašināts līdz desmit. Tomēr no šīs kārtības plānots atteikties.

"Septembrī mēs arī būsim sagatavojuši likumprojektu par maksātnespējas procesu uzlabošanu finanšu sektoram.

Kā zināms, šobrīd finanšu sektoram ir specifiska kārtība, kā izvēlas maksātnespējas administratorus, kas pilnīgi nav pamatota.

Ir tas jāmaina un jāparedz vispārējas maksātnespējas process, kam būtu jābūt daudz objektīvākam un saprotamākam. Es arī neuzskatu, ka finanšu sektoram vajadzētu kādu ekskluzīvo maksātnespējas administratoru īso sarakstu, no kā izvēlēties, jo tas, protams, atkal rada kaut kādas aizdomas par iespējamu korupcijas risku," stāstīja ministre.


lsm.lv