„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Valsts prezidents Dagdā runāja par ražu un rikšotājiem

(No kreisās) Anatols Viškurs pasniedz Raimondam Vējonim simbolisku rikšošanas sacensību kausu un medaļu // Foto: Egita Terēze Jonāne

14. augustā Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis apmeklēja Dagdas novadu.

Tā bija vienas dienas vizīte, kas ilga gandrīz 6 stundas. Valsts pirmā persona apmeklēja augļkopības z/s „Eži” Konstantinovas pagastā, kur saimnieko lielā Kavunu ģimene, uzrunāja Viktoru Krūmiņu viņa graudkopības saimniecībā „Celiņi”, iepazinās  ar rikšošanas sacensību tradīcijas kopēju un Latgales rikšotāju lolotāju Anatolu Viškuru Dagdas pagastā. Tāpat prezidents tikās ar novada jauniešiem Dagdas jauniešu iniciatīvu centrā „Parka rozes”, Dagdas novada domes deputātiem, kā arī ciemojās muzejā „Andrupenes lauku sēta”.  

Valsts prezidents parakstās Andrupenes lauku sētas viesu grāmatā

Viena tikšanās ilga gandrīz stundu. Valsts prezidents atbildēja uz jauniešu jautājumiem, vai viņš bērnībā bija sapņojis par šo amatu un vai tagadējie jaunieši var cerēt uz pensiju, sasniedzot pensionāra vecumu. Tikmēr ar augļkopi Pāvelu Kavunu tika runāts, ka Latvijas ābolu, bumbieru, ogu audzētājs var konkurēt tikai ar garšīgu un ekoloģisku produkciju. Abi iestādīja Valsts prezidenta ābeli alejā, kuru jau rotā eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ābele, bagāta ar jauno ābolu ražu.

Tiekoties ar Asūnes pagasta graudkopi V. Krūmiņu un pārrunājot sausās vasaras radītās galvas sāpes (zemās ražas utt.), R. Vējonis piekrita lauksaimnieka viedoklim, ka jācīnās ar birokrātiju un absurdu, piemēram, jaunam kombainam ir viens garantijas gads, lai gan tas pirmajā gadā strādā nepilnus divus mēnešus. Tātad, ja tas otrajā gadā salūzīs, zemnieks to labos par savu naudu.

Jaunieši un Valsts prezidents Dagdas jauniešu centrā „Parka rozes” piedalās spēlēs

Pilnu rakstu lasiet 17. augusta numurā.

Komentāri

22.08.2018 03:51
Staņislavs
Šitam izklaide un saieti vien prātā!