„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Jaunbūvē un Križos būs jauni sporta laukumi

daugavpils.lv

Daugavpils dome plāno ierīkot Jaunbūvē un Križos divus sporta laukumus – vingrošanas un futbola laukumu. Abos gadījumos šo iniciatīvu ierosinājuši mikrorajonu iedzīvotāji. Strādnieku ielas iedzīvotāji vēlas, lai tiktu demontētas bijušā hokeja laukuma atliekas (bortiņi). Savukārt Križos bērniem vajag kaut ko vairāk par pāris futbola vārtiem.

Nedrošā hokeja laukuma nojaukšana jāsaskaņo ar Strādnieku ielas 87. nama iedzīvotāju vairākumu, jo šī teritorija pieder daudzdzīvokļu mājai, nevis pašvaldībai. Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums aicina savākt nepieciešamo balsu skaitu. Ja tas ātri, demontāža tiks veikta tuvākajā laikā. Savukārt sporta laukuma izbūvi apmaksās no pilsētas budžeta.

2019. gada budžetā tiks iekļauts punkts par līdzekļu piešķiršanu tehniskās dokumentācijas izstrādei, saskaņā ar kuru Križos vēlāk ierīkos daudzfunkcionālu sporta zonu. Nākotnē šeit varēs nodarboties ar fizkultūru gan bērni, gan pieaugušie.

Savukārt Ruģeļos turpinās futbola un sporta laukuma būvniecība 280 000 eiro vērtībā. Darbus veic uzņēmums „Labiekārtošana D”, kuram jāierīko futbola laukums ar zaļo mākslīgo segumu, vārtiem un nožogojumu, kā arī trenažieru, strītbola laukums, jāizbūvē gājēju  celiņi un autostāvvieta. 14. augustā firma uzvarēja seguma piegādes iepirkuma konkursā. Tas izmaksās 58 000 eiro.