„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Aicina piedalīties grāmatas izveidē

ilukste.lv

Latvijas simtgadi gaidot, dzejnieki un fotomākslinieki aicināti iesaistīties Ilūkstes novada pašvaldības izsludinātajā dzejas un fotomākslas konkursā „Manas pēdas novadā”, kopā radot bagātīgu un skaistu grāmatu novadam un valstij.

Dzeja un fotogrāfijas jāiesniedz līdz šī gada 10. septembrim elektroniski, sūtot uz e-pastu iluksteskonkursi@inbox.lv. No katra autora tiks pieņemtas ne vairāk kā 30 fotogrāfijas un ne vairāk kā 10 dzejoļi valsts valodā.

Fotoattēlos var tikt atspoguļotas Ilūkstes novada ainavas, ainavu elementi vai portreti, atklājot dabas skaistumu sasaistē ar novada iedzīvotāju sadzīvi, saimniecisko darbību, kultūru, paražām, tikumiem un tradīcijām. Fotogrāfijām jābūt uzņemtām 21. gadsimtā.

Savukārt dzejas centrālais motīvs – patriotisms un cieņa pret Ilūkstes novadu. Iesūtītajos dzejoļos jāakcentē dzimtās puses (novada, pagasta) īpašās vērtības.

Autori, kuru darbi tiks publicēti grāmatā, saņems dāvanā vienu tās eksemplāru.

Dzejas un foto grāmatu plānots izmantot reprezentācijām.

Konkursa nolikumu var aplūkot pašvaldības mājas lapā www.ilukste.lv