„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Ceļojums pa Krāslavas novada „džungļiem”

Sergejs Kuznecovs

„Pazust Latgalē” nav nedz piedraudējums, nedz mistikas filmas nosaukums, un tas nav arī mēģinājums paslēpties no kreditoriem. Tā ir iespēja labā kompānijā uz vairākām stundām pazust Latgales dabas „džungļos” un Krāslavas novada ūdeņu plašumos.

Aivars Vagelis kopā ar meitu Eviju savam projektam speciāli izdomāja šādu nosaukumu ar provokatīvu zemtekstu.

 Krāslavā jau septiņus gadus tiek rīkots jauno uzņēmēju konkurss, un šogad Evijas Vageles projekts saņēma atbalstu. Ideja neradās tukšā vietā, jo Aivars jau vairāk nekā divdesmit gadus nodarbojas ar ūdens tūrismu un smaiļo Latgales ezeros.

„Mēs ar Eviju gribējām reklamēt Latgali. Reģions itin kā tiek uzskatīts par atpalikušu, taču patiesībā tam ir ļoti daudz plusu,” stāsta Aivars, „viss sākās ar paziņām. Man vēl bija palikušas padomju laiku smailītes, un es vienkārši piedāvāju paziņām bez maksas pasmaiļot pa ezeriem, attekām. Diezin vai šis projekts nesīs lielu peļņu, taču pamatideja ir reģiona popularizēšana, un tas ir daudz svarīgāk. Projekta budžets ir 3000 eiro, par šo naudu mēs iegādājāmies četras kanoe laivas, vēl krastā jāierīko ērta izkāpšanas vieta.”

Pa Krāslavas novada „džungļiem”

Aivars ved grupu cauri vairākiem Krāslavas novada ezeriem, kur katram ūdens klajumam ir savs raksturs. Maršruts sākas Drīdža ezerā, starta vieta – bijusī tūristu bāze. Spožā saule un stiprais vējš iepazīšanos ar pirmo ceļojuma maršrutā iekļauto ezeru padara ne visai patīkamu.

Taču visi dalībnieki sasēžas smailītēs un sāk cilāt airus, dodoties pretī nezināmajam. Drīdzis sagaida ar spēcīgu sānvēju, un tas vēl vairāk uzsit adrenalīnu. Taču smailītes, šūpojoties viļņos, airu dzītas dodas uz priekšu.

Pilnu rakstu lasiet 21. augusta numurā.