„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Eksperte: Sausums ietekmēs arī vistas gaļas un olu cenas

freeimages.com

Eiropā piedzīvotais sausums šogad ietekmēs graudu cenas, kuru dēļ savukārt dārgāka kļūs vistas gaļa un olas, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja, Agroresursu un ekonomikas institūta Ekonomikas nodaļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Šovasar piedzīvotais sausums skāris visu Eiropu, kur samazinās graudu ražu prognozes. Tas nozīmē, ka graudi, visticamāk, kļūs dārgāki, un jau no jūnija redzams, ka graudu cenas ir kāpušas.

“Tas nozīmē, ka produktiem, kuriem ir saistība ar graudiem, cenas, visticamāk, augs. Un tā nav tikai maize,” norādīja Gulbe. Cenu kāpums tiek lēsts arī vistas gaļai un olām, jo putnkopībā būtiska barības daļa ir graudi. Arī cūkgaļas cenas varētu pieaugt.

Savukārt, lūkojoties no graudkopju skatījuma, – tiem, kuriem rudenī izdevās iesēt ziemājus, to raža šogad esot laba. Pie augstākas graudu cenas šiem zemniekiem gads būs izdevīgāks.


lsm.lv

Komentāri

21.08.2018 14:38
Rimstieties, bēdu sludinātāji
Pat ja olu cenas pieaugs, šīs izmaiņas iedzīvotāji nejutīs. Jau tagad olu cenas pat vienā veikalā atkarībā no ražotāja var variēt līdz pat 1 eiro turpu-šurpu par 10 gab. Un olas cilvēki pērk ikdienas uzturam tomēr daudz mazāk nekā citu pārtiku. Visbeidzot, atjautības uzdevums - kurš var pateikt, cik vidēji olas maksā šajā nedēļā? Vai pagājušajā?