„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+4.9 °C
apmācies

Leons Madsens izvirzās vadībā

No kreisās: Emīls Saifutdinovs (Krievija), Leons Madsens (Dānija) un Roberts Lamberts (Lielbritānija) // Foto: Sergejs Kuznecovs

Pēc diviem gadiem Daugavpilī atkal notika Eiropas individuālā spīdveja čempionāta finālposms. Kopš 2012. gada Eiropas čempionātam ir četri finālposmi, kuru summā arī nosaka uzvarētāju.

Daugavpils bija viena no pilsētām, kurā notika viens no 2012. gada posmiem. Pēc tam, 2016. gadā, Daugavpilī norisinājās otrais posms. Šajā sezonā stadiona „Lokomotīve” trekā norisinājās trešais posms, taču arī pēc tā rezultātiem vēl ir pāragri spiest par to, kurš varētu uzvarēt kopvērtējumā.

Pašlaik ar nožēlu jāsecina, ka Andžejs Ļebedevs nespēs saglabāt pagājušajā gadā izcīnīto čempiona titulu. 18. augustā līdzjutēji aktīvi atbalstīja Andžeju, cerot, ka savā trekā viņam izdosies „restartēties” un atstāt pagātnē sezonas pirmās daļas neveiksmes.

Pirmais brauciens apliecināja, ka cerība ir – mūsu spīdvejists izcīnīja trīs punktus. Taču pēc tam viņš nogāja no trases. Braucienu otrajā sērijā Andžejs izcīnīja tikai divus punktus, ceturtajā – tikai vienu. Pamatsacensību noslēguma braucienā, lai būtu cerības iekļūt pusfinālā, bija jāizcīna trīs punkti, taču Andžejam bija tikai trešā vieta – 7 punkti posmā un 10. vieta kopvērtējumā.

Andžejs Ļebedevs sacensības iesāka pārliecinoši, uzvarot pirmajā braucienā, taču pusfinālā tā arī netika. Rezultātā – 7 punkti un 10. vieta

Ar 16. numuru startēja Oļegs Mihailovs, kurš šogad demonstrē kvalitatīvu braukšanu junioru sacensībās un lieliski startē pirmās līgas čempionātā.

Var teikt, ka Oļegs startēja godam – 4 punkti (14. vieta). Turklāt viņš guva ļoti vērtīgu pieredzi, sacenšoties ar Eiropas labākajiem spīdvejistiem. Patīkami arī tas, ka izdevās apsteigt Kšištofu Kaspržaku (Polija), kurš pirms dažiem gadiem Daugavpils trekā uzvarēja „Grand Prix” pasaules sērijas posmā.

Tajā pat laikā finālā iekļuva Leons Madsens (Dānija) un Roberts Lamberts (Lielbritānija). Pēc 20 braucienu rezultātiem divi labākie spīdvejisti iekļūst finālbraucienā, bet 3.—6. vietas ieguvēji cīnās par divām atlikušajām pusfināla ceļazīmēm.

Leons Madsens svin savu pirmo uzvaru EČ posmā šajā sezonā

Pusfinālā sacentās bronzas medaļnieks Vaclavs Miliks (Čehija), Emīls Saifutdinovs (Krievija), kurš kļuva par čempionu 2014. un 2015. gadā, Antonio Lindbeks (Zviedrija), kā arī Jaroslavs Hampels (Polija), kurš bija pirmais pēc diviem posmiem.

Vietu finālistu četriniekā nodrošināja Emīls un Vaclavs. J. Hampels neiekļuva finālā un zaudēja pirmo vietu kopvērtējumā.

Lielākās izredzes uzvarēt bija L. Madsenam. Viņam būtu pieticis ar vienu punktu, taču dānis izcīnīja maksimālos trīs punktus un pārliecinoši izvirzījās vadībā kopvērtējumā, kā arī uzvarēja Daugavpils posmā. Otrais finišēja E. Saifutdinovs, trešais - R. Lamberts.

Jaunais Eiropas čempions kļūs zināms 15. septembrī Gožuvā (Polija).

Eiropas individuālā čempionāta kopvērtējumu lasiet 21. augusta numurā.