„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.9 °C
apmācies

Sēlijas jaunieši tikās Dvietē

Burbuļfutbolā visprasmīgākie izrādījās Neretas jaunieši // Foto: Dinija Jemeļjanova

18. un 19. augustā Ilūkstes novada Dvietē norisinājās ceturtās Sēlijas novada jauniešu dienas „Dzimis Sēlijā”. Tuvojoties vasaras noslēgumam, jaunam posmam gatavojas arī šo jauniešu dienu rezultātā tapusī Sēlijas novadu apvienības jauniešu padome „SēJa”.

Pasākumu organizētāji, Ilūkstes novada jauniešu dome un pašvaldības metodiķe darbā ar jaunatni Lāsma Pokšāne lēš, ka Dvietē pulcējās apmēram 100-150 jaunieši. „Vietējie nāca un gāja,” norāda L. Pokšāne, mājinieku priekšrocības atklājās arī sporta spēļu gaitā, ilūkstiešus sporta sacensību kopvērtējumā pārspēja vien Neretas novada jaunieši. Vakarā jaunieši atpūtās koncertā, diskotēkā, bet nākamajā dienā pēc rīta rosmes devās ekskursijā uz lauku sētu „Vidzemnieki”, kur izveidots mini zoodārzs, un uz selekcionāra Paula Sukatnieka mājām „Apsītes”. Viesītes, Jaunjelgavas, Salas, Jēkabpils, Neretas, Aknīstes un Krustpils novada jaunieši nakšņoja turpat, kur sportoja un izklaidējās, – Dvietes parkā.

Jau pasākuma atklāšanā tika noskaidrota nākamā gada norises vieta – 2019. gadā „Dzimis Sēlijā” notiks Krustpils novadā. „Krustpils novads nav Sēlijas novadu apvienībā, bet sadarbība „Dzimis Sēlijā” organizēšanā mums norit jau kopš pirmā jauniešu festivāla,” skaidro jauniešu padomes „SēJa” priekšsēdētāja Madara Zeltiņa. „SēJa” izveidota tikai pirms diviem gadiem, padomē ir 16 jaunieši, divi no katra novada. „Viegli nav, jo reģions ir liels, no Jaunjelgavas līdz Ilūkstei, bet cenšamies tikties vismaz reizi divos mēnešos,” norāda padomes līdere. Lielākoties tas notiek pašu vai vietējo jauniešu organizētajos pasākumos, mācībās, strukturētā dialoga diskusijās, neformālas izglītības apgūšanas nodarbībās utt. „Jauniešiem patīk neformālas nodarbības, kurās mācīšanās norit ar spēļu, aktivitāšu palīdzību.

Krustpils novada jaunieši šīs jauniešu dienas pavadīja, novērojot un vērtējot, jo nākamgad stafete jauniešu dienu organizēšanā jāpārņem viņiem

Pilnu rakstu lasiet 21. augusta numurā.