„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Vandālis sasita vides objektu

Pašvaldības policija

20. augustā pl. 2.30 Rīgas ielā sasista skulptūra, kura veltīta starptautiskajam festivālam „Latgales māla krūze”. Vandālis nogāza stikla kubu ar māla podiem tieši pie videonovērošanas kamerām.

Pašvaldības policija izsekoja vīrieša maršrutu un huligānu ātri aizturēja. Tas izrādījās cilvēks, kurš jau atradās meklēšanā. Vandālis nodots Valsts policijai, viņam draud kriminālprocess par apzinātu kaitējuma nodarīšanu īpašumam.

No māla podiem veidotā vides objekta idejas autors ir tēlnieks Valentīns Petjko un viņa kolēģi Māla mākslas centrā, skulptūra uzstādīta pilsētas centrālajā ielā 2012. gada maijā. Vides objekta vērtība tobrīd bija 3000 latu.

Jāatzīmē, ka tas nav pirmais vandālisma gadījums šajā vietā. Pagājušā gada septembrī šeit sasita klavieres, kuras bija novietotas, lai varētu muzicēt visi interesenti. Tās nostāvēja ne ilgāk kā nedēļu, tā arī „nenodzīvojot” līdz Rīgas ielas svētkiem.