„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Bijušās skolas ēku nesteidz pārdot

16. augustā Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē ilgstoši tika apspriesta bijušās 7. pamatskolas ēkas un piegulošā zemes gabala 48 000 kv. m platībā (Šūņu ielā 1) pārdošana. Šo īpašumu vēlas iegādāties kāda Turcijas firma.

Deputātu diskusija par loti, kuru grib pārdot izsolē par 103 000 eiro, pirmām kārtām, bija saistīta ar reālu pamestās ēkas pārveidošanu, kā arī pilsētnieku iespēju izmantot vietējo pludmali. Tāpēc tika izvirzīti vairāki priekšlikumi – sadalīt teritoriju pārdodamajā un publiskajā zonā, saglabājot piekļuvi ūdenstilpei un uzlikt par pienākumu pircējam veikt būvdarbus piecu gadu laikā kopš objekta iegādāšanās brīža (pretējā gadījumā – objekta piespiedu izpirkšana), kā arī apgrūtināt atkārtotas pārdošanas un mahināciju iespēju ar trešo personu dalību.

Jo īpaši dedzīgi par šo punktu iekļaušanu līgumā iestājās deputāts Mihails Lavrenovs („Saskaņa”), kurš jau daudzus gadus strādā nekustamo īpašumu pārdošanas jomā. Viņš atzīmēja, ka beidzamajos gados pašvaldība Šūņu ezera teritorijas labiekārtošanā investējusi aptuveni 50 000 eiro, tāpēc būtu muļķīgi to visu atdot, nenodrošinot garantijas iedzīvotājiem.

Finanšu komitejas locekļi vienbalsīgi atbalstīja visus priekšlikumus. Tagad domes juristiem jāpārskata vairākas līguma pozīcijas un šis jautājums atkal jāiesniedz apspriešanai.