„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

Daugavpils dome atkal atbalsta spīdveju

kadrs no Youtube

Daugavpils pašvaldība šogad jau otro reizi piešķīrusi naudu spīdveja klubam „Lokomotīve”.  Šoreiz tie ir 165 000 eiro, jo tieši tik daudz naudas nepieciešams sportistiem, lai pabeigtu sezonu.

2018. gada budžetā spīdvejam bija atvēlēti 198 000 eiro. Gan deputāti, gan kluba vadība jau toreiz  zināja, ka šīs summas nepietiks un vēlāk atkal būs jādomā par finansiālu atbalstu. Daudzējādā ziņā šāda situācija izveidojusies tāpēc, ka klubu vairs nesponsorē „LDz Cargo” un „Rietumu banka”, kuri piešķīra aptuveni pusi no līdzekļiem, ko klubs saņēma kā atbalstu. Atšķirībā no agrākajiem gadiem,  šogad tika piešķirts atsevišķa finansējums bērnu spīdveja klubam „Jaunība” (89 000 eiro), savukārt ar Sporta pārvaldes starpniecību gandrīz 35 000 eiro novirzīti stadiona uzturēšanai.

Ņemot vērā visus ieņēmumus, tostarp sponsoru dāvinājumus, šogad biedrības „Speedway Grand Prix of Latvia” kopējie izdevumi ir 387 000 eiro (neskaitot ieņēmumus no biļešu pārdošanas un stadiona izīrēšanas).