„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Krāslavieši spēlē tenisu Amerikā

Ingai teniss ir hobijs, bet Emili un Raiens jau sacenšas par balvām // Foto: Egita Terēze Jonāne

Šovasar jauno Krāslavas tenisa kortu iemēģināja Inga Andrejeva ar bērniem no Kalifornijas (ASV), kura jau otro vasaru ciemojās pie vecākiem Krāslavā.

„Diemžēl, slikti runāju latviešu valodā, jo dzīvoju Amerikā jau 15 gadus. Pabeidzu Krāslavas Valsts ģimnāziju un aizbraucu uz Ameriku apmaiņas programmā (dzīvoju ģimenē un pieskatīju bērnus). Tur iepazinos ar savu vīru meksikāni. Mēs 6 gadus dzīvojām Meksikā, pēc tam aizbraucām uz Ameriku. Šobrīd mūsu ģimene dzīvo Sandjego pilsētā Kalifornijā. Runājot par tenisu, tas man ir hobijs, bet bērni Emili (12 gadi) un Raiens (7 gadi) trenējas un spēlē jau profesionālā līmenī. Amerikā darbojas tenisa asociācija, kas rīko nopietnas sacensības. Bērni piedalās turnīros katru sestdienu, tie notiek dažādos ASV štatos,” stāsta Inga brīdī, kad bērni iesildās tenisa turnīram, kas veltīts Krāslavas svētkiem.

Lai spēlētu tenisu profesionālā līmenī, amerikāņi, tostarp Ingas ģimene, maksā gan ikgadējo dalībnieka maksu, gan apmaksā dalību katrā turnīrā, un, kā teic Inga, tā nav maza nauda. „Lai gan konkurence ir liela, tomēr Emili un Raienam ir paveicies ar treneriem, tāpēc viņi savā vecuma grupā spēj sacensties ar daudz titulētākiem tenisistiem. Emili šajā sezonā jau uzvarējusi divas reizes.”

Emili padodas stipras serves

Inga šogad pabeigs komunikācijas studijas un vēlas strādāt TV žurnālistikā. Studijas tiek apmaksātas ar studiju kredītu, saka Inga, piebilstot, ka to sāks atdod tad, kad iekārtosies darbā. Abi ar vīru uzskata ģimeni par prioritāti, iegulda laiku un naudu bērnu izglītībā un topošo tenisistu karjerā.

Pilnu rakstu lasiet 21. augusta numurā.