„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Līvānu maznodrošinātie saņem skolas pabalstu

pexels.com

Līvānu novada trūcīgās, maznodrošinātās un daudzbērnu ģimenes, kurās aug trīs un vairāk bērni, saņems vienreizēju pabalstu bērnu sagatavošanai skolai jeb skolas piederumiem.

Līvānu novada domes Sociālā dienesta vadītāja Arnita Briška pastāstīja, ka vienreizējais pabalsts vienam bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ir 36 eiro, bet vienam bērnam no daudzbērnu ģimenes -- 20 eiro, kā tas noteikts pašvaldības saistošajos noteikumos.

2017. gadā skolas piederumu pabalsts tika piešķirts 94 bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm (kopējā summa 3384 eiro), tāpat tika atbalstīti 446 bērni no daudzbērnu ģimenēm, vienreizējos pabalstos samaksāti 8920 eiro. Bērnam jābūt nepilngadīgam, deklarētam Līvānu novadā un jāmācās novada vispārizglītojošās izglītības iestādēs. Pabalsts ir noteikts arī arodskolu audzēkņiem, un pašvaldība izsniedz to, saņemot skolas izziņu.

Skolas pabalsti tiks izmaksāti augustā un septembrī, bet ar to piešķiršanas kārtību var iepazīties Līvānu novada pašvaldībā un pagastu pārvaldēs, teica A. Briška.