„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Mākslas simpozijam Berķenelē aprit 20 gadi

daugavpilsnovads.lv

Šogad aprit 20 gadi kopš pirmās mākslas akcijas Raiņa mājā Berķenelē. Lai atcerētos šo notikumu, no 20. līdz 25. augustam Raiņa mājā Berķenelē tiek rīkots mākslinieku simpozijs “20.”

Iepriekšējās mākslas akcijās tapušie mākslas objekti harmoniski iekļaujas Berķeneles dārza vidē. Tie savieno pagātni ar tagadni, jo visi darbi tapuši Raiņa daiļrades un Pliekšānu ģimenes dzīvesstāsta iespaidā. Vislielāko īpatsvaru plenēru radošajā vidē pārstāvēja mākslinieki, kuri veidoja objektus brīvā dabā. Objekti atšķīrās gan ar savu integrācijas pakāpi vidē, gan ar materiālu pielietojumu un saturu. Arī šīs mākslas akcijas dalībnieku uzdevums būs radīt mākslas darbus, kuriem ir simboliska saistība ar Berķeneli, Raini un dzejnieka daiļrades devumu Latvijas brīvvalsts tapšanā.

Simpozijs apvienos kopā māksliniekus ar lielu pieredzi un tos, kas ir tikai sava ceļa sākumposmā. Pirmajā dienā aicināti mākslinieki Ivars Mailītis un Igors Dobičins (pirmo mākslas akciju Berķenelē dalībnieki), lai dalītos pieredzē ar jaunajiem māksliniekiem, uzklausītu viņu idejas vides objektu tapšanā un akceptētu tās. Mākslas darbi tiks veidoti vidē, no videi draudzīgiem materiāliem, ņemot vērā vides īpatnības un iespējas. Sešu dienu garumā paredzētas dažādas diskusijas un pieredzes apmaiņa par dalību mākslas plenēros/simpozijos.

Simpozija noslēguma dienā 25.augustā plkst.16.00 aicināti visi iepriekšējo mākslas akciju dalībnieki, lai dalītos atmiņās par darbošanos Berķenelē un piedalītos jauno mākslas objektu atklāšanā.

Projektu atbalsta: Latgales reģiona attīstības aģentūra, Valsts kultūrkapitāla fonds, A/S Latvijas valsts meži, Daugavpils Latviešu kultūras centrs un Daugavpils novada Kultūras pārvalde.

Raiņa māja Berķenelē
tālr.:2972200, 26638038
www.rainamaja.lv