„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.6 °C
apmācies

Daugavpils novadā remontē ciemu ielas

pexels.com

Naujenes pagasta Kraujas ciemā apjomīgā Daugavas ielas rekonstrukcija tuvojas noslēgumam, līdzīgus darbus šosezon paredzēts veikt arī Maļinovas ciemā. Savukārt Līksnā un Kalkūnē augustā atjauno asfalta ceļa segumu.

Līksnā darbi nupat noslēgušies, tur atjaunots asfalta segums Jaunatnes ielā. Kalkūnos tādi pat darbi paredzēti Kalkūnes ielā -- abos ciemos atjaunojami nelieli ielu posmi. Jāpiebilst, ka Jaunatnes ielas segums Līksnā bija avārijas stāvoklī, arī Kalkūnos asfaltā izveidojušās dziļas bedres. Ciemu ielu atjaunošana šogad bija viena no prioritārajām jomām Autoceļa fonda līdzekļu pārdalē. Komunālās saimniecības nodaļas transporta tīklu inženiere Anita Pabērza skaidro, ka tie ir blīvi apdzīvoti, līdz ar to šeit noris intensīvāka satiksme.

Kā jau tika ziņots, līdz šī gada novembrim paredzēts veikt Maļinovas ciema Rēzeknes ielas rekonstrukciju, kas drīzumā tiks uzsākta  –  Daugavpils novada dome noslēgusi līgumu ar SIA “Latgales ceļdaris”. Vēl ciemos šovasar atjaunota ūdensapgādes sistēma  – Ambeļos un Demenē izbūvētas artēziskās akas, Vabolē nomainītas ūdens atdzelžošanas iekārtas.