„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Maltas pareizticīgo draudze vēlas būvēt jaunu dievnamu

vietas.lv

Visu Svēto baznīcas draudzei radās ideja uzcelt Maltā jaunu pareizticīgo dievnamu. Vecā baznīca ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis un šogad aprit 90 gadi kopš draudzes dibināšanas un dievnama celtniecības. Taču šī nelielā guļbaļķu baznīciņa (8,5x6 metri) nespēj uzņemt visus ticīgos.

Svarīgs faktors par labu jauna dievnama celtniecībai ir arī vecā atrašanās vieta – tas atrodas 3 km no Maltas centra, pareizticīgo kapsētas teritorijā Rozentovas ciemā. Sabiedriskais transports uz turieni nekursē, un ticīgajiem, jo īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem, ir grūti tikt uz baznīcu. Lai draudze varētu attīstīties, tika pieņemt lēmums uzbūvēt dievnamu pašā Maltas centrā, šim mērķiem draudze iegādājās zemi Stacijas ielā. Maltas  baznīcas pārzinis Viktors Teplovs uzsvēra, ka šo ideju draudze īsteno par saviem līdzekļiem, sponsoru pagaidām nav.

Pagaidām nav zināms arī, kad sāksies būvdarbi, pašlaik tiek gatavots projekts un noformēti visi nepieciešamie dokumenti.