„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī viesojās kaķi

Abesīnijas kaķis // Foto: Jeļena Ivancova

Pēc ilga pārtraukuma Daugavpilī atkal notika kaķu izstāde. To organizēja Latvijas kaķu mīļotāju klubs „CAT`s Meow”, kurš jau vairāk nekā desmit gadus ne tikai apvieno kaķu audzētājus un popularizē dažādas kaķu šķirnes, bet arī īsteno klaiņojošo kaķu aizsardzības projektus.

Viena no kluba valdes loceklēm Jeļena Lavrentjeva pastāstīja, ka lēmums sarīkot pirmo starptautisko pūkaino mīluļu izstādi tika pieņemts dažādu iemeslu dēļ. Pirmkārt, Daugavpilī jau ilgu laiku netika rīkotas kaķu izstādes, lai suņu izstādes šeit notiek ik gadu. Otrkārt, daudzi kaķu audzētāji vēlējās apmeklēt Latgali, tostarp arī lietuvieši un baltkrievi, jo viņiem ir ērtāk atbraukt uz šejieni. Un, visbeidzot, kaķi patīk visiem, tad kāpēc gan nesagādāt bērniem un pieaugušajiem prieku, ļaujot klātienē apskatīt kaķus, kuri, neapšaubāmi, ir lielākās interneta zvaigznes.

Izstāde bija noorganizēta tirdzniecības centra „Ditton” trešajā stāvā, un jau pašā tās sākumā sapulcējās daudz cilvēku. Spriežot pēc atsauksmēm, nākamreiz organizatoriem būs jāmeklē plašākas telpas. Vairāk nekā 120 dažādu šķirņu četrkājainie izstādes dalībnieki godam izturēja skatītāju milzīgo uzmanību, glaudīšanu un sajūsminātos skatienus, lai gan daudziem minčiem šī bija pirmā izstāde viņu dzīvē. Visi kaķi un kaķenes piedalījās vairākos nopietnos pārbaudījumos, jo tiesneši pārbaudīja viņu atbilstību starptautiskajiem standartiem. Notika arī skates un šovi, savukārt apmeklētāji varēja balsot par „Daugavpils kaķi 2018”. Izstādē varēja iegādāties dažu šķirņu kaķēnus, un daudzi apmeklētāji nopietni interesējās par šādu iespēju, iztaujājot saimniekus par konkrētas šķirnes kaķiem piemītošajām rakstura īpašībām.

Visi saimnieki atzinās, ka mīl savus četrkājainos lutekļus un uzskatīja to pozitīvās īpašības. Piemēram, Jeļena  Romanova no Minskas, kura jau trīs gadus audzē meinkūnus, atzīmēja, ka viņas mīluļu galvenās īpašības un augsts intelekts un labestība. Viņa uzsvēra, ka retā šķirne pašlaik ir ļoti populāra. Ļoti mīlīgi un stipri pieķeras saimniekam Abesīnijas kaķi, kā arī sprogaina kažoka īpašnieki – skaistuļi Selkirkas reksi. Sajūsmināts pūlis pulcējās pie Devonas reksa šķirnes kaķēniem, kuri bija atceļojuši no Baltkrievijas. Saimnieki viņus raksturoja kā ļoti labsirdīgus minčus.