„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Ilona Bagele – labākā operas soliste

opera.lv

19. augustā tika pasniegtas Latvijas Nacionālās operas (LNO) fonda Gada balvas operai. LNO fonds turpina tradīciju un katras sezonas sākumā apbalvo iepriekšējās sezonas labākos operas un baleta māksliniekus, kā arī aizskatuves cilvēkus, kuru darbs operas ikdienā ir tikpat nozīmīgs.

Balvas tika pasniegtas sešās kategorijās – „Labākā operas soliste”, „Labākā baleta soliste”, „Balva par izcilu māksliniecisko sniegumu”, „Mūža balva par ieguldīto darbu tehniski administratīvajā darbā”, balva „Mākslai veltīts mūžs” un „Balva par īpašiem mākslinieciskajiem nopelniem”.  

Balvu „Labākā operas soliste” saņēma Ilona Bagele, kura ir Latvijas Nacionālās operas soliste kopš 2003. gada un viena no populārākajām operdziedātājām Latvijā. Ilona audzina jaunos māksliniekus, strādājot par pasniedzēju Daugavpils Universitātē, kā arī piedalās Daugavpils teātra izrādēs.

2017./2018. gada sezonā mākslinieces repertuāram pievienojās divas spilgtas raksturlomas – Lūzma Zigmara Liepiņa operā „Turaidas Roze” un Turku Baba Igora Stravinska operā „Izvirtības hronika”. Ilonas Bageles plašajā lomu sarakstā ir tādi spilgti raksturi kā Mersedesa („Karmena”), Ulrika („Masku balle”), Aukle („Jevgeņijs Oņegins”), Marselīna („Figaro kāzas”), Burve („Nāra”), Erda („Reinas zelts”), princese Klariče („Mīla uz trim apelsīniem”), Grāfiene („Pīķa dāma”), Flora („Traviata”), cūciņa Gebgeba („Putnu opera”), Madalēna („Rigoleto”), Marta („Fausts”) un daudzas citas.  

Māksliniece dziedājusi neskaitāmos koncertos Latvijā, kā arī sniegusi solo koncertus. Par Latvijas Nacionālajā operā tapušo koncertizrādi „Cantando y amando”, kurā viņa kā soliste dziedāja Astora Pjacollas tango, saņēmusi „Lielo mūzikas balvu 2012” kategorijā „Gada uzvedums”.