„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Krāslavā samazinās apkures tarifu

pixabay.com

Pašvaldības SIA „Krāslavas nami” piedāvāja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai jaunu apkures tarifu, kas būs par  3,62 eiro jeb 6% zemāks nekā pašreizējais tarifs, teica uzņēmuma valdes loceklis Valērijs Maslovs.

Šogad krāslavieši maksāja par apkuri 56,66 eiro/MWh (bez PVN), bet piedāvātais jaunais tarifs, kas varētu būt spēkā jau 2019. gada sākumā, ir 53,03 eiro/MWh (bez PVN). Tikmēr iedzīvotāji var izvērtēt jaunā apkures tarifa projektu, kas atrodas SIA „Krāslavas nami” birojā, un iesniegt savus priekšlikumus gan SIA „Krāslavas nami”, gan Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai.

„Mēs piedāvājam zemāku tarifu vairāku iemeslu dēļ. Proti, pateicoties modernizācijas projektam, visās ēkās uzstādīti siltumskaitītāji un siltummezgli, tātad patērētāji maksās par faktiski patērēto siltumu, savukārt, pateicoties koģenerācijas stacijai, esam atdevuši modernizācijas projektu aizņēmumus. Taču ir viens apgrūtinājums. Tiks ieviesta arī maksa par ūdens uzsildīšanu un cirkulāciju, kas citās Latgales pilsētās tiek rēķināta jau vairākus gadus, bet Krāslavā šī maksa ir simboliska,” teica V. Maslovs.