„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Luterāņu katedrālē varēs aplūkot neparastas gleznas

Glezna „Koperniks runā ar Dievu”

7. septembrī pl. 21.00 Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrālē notiks unikāls mūzikas un mākslas pasākums „Ienāc dievnamā…”, kura laikā būs iespēja aplūkot gleznotāja Ivana Aivazovska mazmazdēla, Lietuvā dzīvojošā armēņu izcelsmes mākslinieka Mihaila Sagojana dāvātās gleznas un noklausīties čella (Maija Kalniņa) un ērģeļu  (Regīna Krukovska) mūzikas koncertu.

Daudzi noteikti atceras, ka iepriekš  šajā dievnamā apmeklētājiem bija iespēja gan dienā, gan vakara tumsā aplūkot Mihaila Sagojana monumentālo gleznu „Ābols”.  Šajā gleznā uz audekla attēlotas vairāk kā 450 pazīstamas personas - politiķi, mākslinieki, dziedātāji, garīdznieki un pat kriminālās pasaules autoritātes un 76 Pasaules brīnumi. Savukārt tumsā gleznas sižets mainās, un skatam paveras dejojošu pāru ietverta Madonna ar bērnu. Šajā darbā mākslinieks izsaka aicinājumu nepārvērst mūsu zemeslodi par nesaskaņu augli.

Pateicībā par sniegto iespēju gleznu izstādīt Daugavpils dievnamā - Mārtiņa Lutera katedrālē, mākslinieks draudzei uzdāvinājis divas savas gleznas – „Zvana pacelšana” un „Koperniks runā ar Dievu”, kuras varēs aplūkot pasākuma laikā. Zīmīgi, ka gleznā „Koperniks runā ar Dievu” dienas laikā redzams Koperniks, bet tumsā – Dievs. Šī glezna atradīsies skatu platformā, kas ierīkots Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāles tornī.

Arī visu septembri glezna „Koperniks runā ar Dievu” atradīsies dievnama skatu platformā, un apmeklētājiem katru dienu no pl. 10.00 līdz 18.00  būs iespēja to aplūkot. Ieeja par ziedojumiem.