„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Martinsona mājas projekts nekust ne no vietas

Jeļena Ivancova

Latvijas un Krievijas sadarbības programmu, kuras ietvaros Daugavpils cietoksnī paredzēts izveidot Pētera Martisona keramikas muzeju, Krievija joprojām nav ratificējusi.

Abu valstu projektētāji ir sagatavojuši visu nepieciešamo dokumentāciju, taču Krievijas ierēdņi nedod šim projektam „zaļo gaismu”.

Šī gada aprīlī Attīstības departamenta Projektu nodaļas vecākais eksperts Artjoms Mahļins informēja, ka projekts Krievijas Federācijas Ekonomiskās attīstības ministrijā tiks ratificēts jau jūnijā un pēc tam varēs sākt pulvera noliktavas renovācijas un iekštelpu pārbūves pirmo posmu. Taču viss ir palicis pa vecam. Savukārt Daugavpils dome jau organizējusi būvdarbu iepirkumu un ir izvēlējusies to veicēju.

Pulvera noliktava uzcelta XIX gadsimta beigās. Tā garums ir 65 metri, platums – 12 metri. 2013. gadā objektu izpirka no firmas, kura to nomāja dārzeņu glabātavas vajadzībām.