„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Izšķiras TEC-3 liktenis RU

Aleksandrs Rube

23. augustā Daugavpils domē notika Pilsētas saimniecības komitejas ārkārtas sēde, kurā PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs ziņoja par TEC-3 modernizācijas projekta gaitu. Pašlaik Iepirkumu komisija izskata atbildes uz jautājumiem, kas firmām– konkursa dalībniecēm, tika uzdoti, lai precizētu dažas pozīcijas.

3. augustā pieteikumus projekta realizēšanai, kura kopējās izmaksas ir gandrīz 14 miljoni eiro, iesniedza seši uzņēmumi. Četri no Latvijas - SIA „Filter”, SIA „UPB”, SIA „Lagron” un SIA „Monum”, un divi no Lietuvas - UAB „Enerstena” un UAB „Elektrenu energetikos remontas”. Pēc dokumentācijas pārbaudes visām šīm firmām tika nosūtītas speciālas anketas, lai precizētu to redzējumu siltumtīklu modernizācijā. Atbildes tika saņemtas 20. augustā. Ja šajā procesā vairs nebūs nekādu sarežģījumu, līgums ar uzvarētāju varētu tikt noslēgts jau tuvākajā laikā.

Atgādinām, ka pirmais konkurss, kurš tika izsludināts maija sākumā, beidzās bez rezultātiem, jo dalībniekiem tika izvirzītas pārmērīgi augstas prasības. Pēc tam no amata tika atbrīvots iepriekšējais „Daugavpils siltumtīklu” vadītājs Andrejs Kuzņecovs. Līdz jauna vadītāja iecelšanai šajā postenī ir pašvaldības Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas bijušais vadītājs Jevgeņijs Oļenovs. Pašlaik tiek meklēts jauns vadītājs, uz šo amatu pretendē seši cilvēki.

TEC-3 modernizācijas projekts ļaus ražot lētāku siltumenerģiju. Tādējādi perspektīvā varētu atteikties no uzņēmumu, kuras nodarbojas ar koģenerācijas shēmām (firma „Ceflus”, „Sprino”, „BK Enerģija”, „Latneftegaz”), pakalpojumiem, vēl jo vairāk tāpēc, ka līgums ar tām beidzas tuvākajos gados. Šie uzņēmumi, neapšaubāmi, aizstāvēs savas intereses, iespējamas pat sankcijas. Taču, ja būvniecība nenotiks vai arī aizkavēsies, pilsēta zaudēs ES fondu līdzfinansējumu (5,2 miljoni eiro), bet koģenerācijas privāto shēmu ietekme pieaugs.

Jaunā katlu māja jāizbūvē līdz 2020. gada jūnijam.