„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Jēkabpilī veiksmīgi aizvadītas VP mācības valsts apdraudējuma gadījumā (video)

vp.gov.lv

Piektdien Jēkabpilī veiksmīgi aizvadītas līdz šim vērienīgākās un lielākās mācības, ko Valsts policija kopā ar sadarbības partneriem rīkoja, lai trenētu un pārbaudītu reaģēšanas spējas un starpinstitucionālo sadarbību valsts apdraudējuma gadījumā. Mācību scenārijā tika izspēlēta situācija, kad, izmantojot pulcēšanās brīvību, bruņota cilvēku grupa musina un izraisa nemierus ar mērķi pārņemt varu. Savukārt Valsts policija, reaģējot uz to, iedarbina reaģēšanas plānus, lai radušos situāciju normalizētu un nodrošinātu sabiedrisko kārtību. Valsts policijai sadarbojoties ar Nacionālo bruņoto spēku struktūrvienībām, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un citām Iekšlietu ministrijas padotībā esošām iestādēm, mācību scenārijs veiksmīgi izspēlēts, atrisinot krīzes situāciju. Valsts policijai ir izstrādāti vairāki rīcības plāni un mehānismi dažādiem krīžu situāciju gadījumiem.

Ņemot vērā, ka tās nav ikdienišķas situācijas, ir ļoti būtiski, ka šos plānus var pārbaudīt mācībās. Valsts policija izsaka pateicību kolēģiem un sadarbības partneriem, tostarp Jēkabpils pilsētas pašvaldībai par dalību mācību organizēšanas un izspēlēšanas norisē, kā arī izsaka pateicību iedzīvotājiem par sapratni.