„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Kartodroma projekts ir, naudas – nav

Foto no Lietuvas autokrosa līgas brauciena kartodromā „Blāzma” šī gada maijā // Foto: Aleksandrs Rube

Kartodroma „Blāzma” (Liginišķi, Blāzmas iela 11) renovācijas projekts pašlaik ir saskaņošanas stadijā. Taču domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs informēja, ka pagaidām vēl nav skaidrs, kādus finansējuma avotus var piesaistīt šīs idejas īstenošanai. Tāpēc Daugavpils un Krāslavas kartingistiem arī turpmāk būs jābrauc uz treniņiem Madonā un citur.

SIA „Rem Pro” izstrādātajā kartodroma projektā tika ieviestas izmaiņas saistībā ar vietējo iedzīvotāju vēlmēm, kuri lūdza uzstādīt skaņas izolējošu aizsargsienu. Tieši tāpēc projektēšana ievilkās uz astoņiem mēnešiem. Līdzekļi projekta izstrādei (89 000 eiro) bija iekļauti šī gada pilsētas budžetā.

Runājot par autosporta aktualitātēm, jāpiebilst, ka Daugavpils pašvaldība vēl nav saņēmusi nekādu informāciju no „Daugavpils autosporta akadēmijas”, kura maijā pie kartodromā „Blāzma” rīkoja autokrosa sacensības (Lietuvas līgas pirmais posms).  Pirms dažiem mēnešiem biedrības priekšsēdētājs Ainārs Sulainis teica „Latgales Laikam”, ka viņu iniciatīvai nepieciešams neliels, taču regulārs finansiāls atbalsts.