„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Latgales laiks kadrā

Jeļena Čursina

No 21. augusta Daugavpils novada Kultūras centrā „Vārpa” var skatīt avīzes „Latgales Laiks” reportieru darba rezultātus. Skatītāju vērtējumam nodota fotogrāfiju izstāde „Latgales mirkļi”

Reportāžu fotogrāfijas ir daudzveidīgas – publikāciju varoņu portreti, foto, kas tapuši sabiedriskos pasākumos, nozīmīgos notikumos. Tās atspoguļo noteikta pasākuma gaisotni un neviltotas jūtas. Turklāt šo nesamākslotību dažkārt rada tas, ka nav ideālu fotografēšanas apstākļu, jo fotogrāfijai ir jātop kādā noteiktā mirklī.

Nepretendējot uz augstu māksliniecisko saturu, reportāžu fotogrāfijas ir unikālas laika liecības. „Latgales Laika” latviešu izdevuma redaktore Inese Minova atklāšanā atzīmēja, ka reportāžu fotogrāfijas ir svarīgas no vēstures viedokļa. „Pat pēc neliela laika sprīža dažas fotogrāfijas būs vēstures liecības,” viņa teica, „piemēram, kāda objekta celtniecības procesu nefotografē neviens, izņemot reportierus, un nākotnē šādas fotogrāfijas varēs atrast tikai avīzē.”

„Latgales Laika” krievu izdevuma redaktore Jeļena Ivancova uzsvēra, cik svarīga ir šāda ekspozīcija pašiem reportieriem, jo īpaši iesācējiem, jo tas var vairot spēkus un entuziasmu gana sarežģītajam, taču interesantajam darbam nākotnē, jo reportieris, izmantojot minimālu aprīkojumu, spēj radīt spilgtu ilustrāciju savam rakstam.