„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Katlu māju Špoģos renovēs par 465 tūkstošiem eiro

Attēlā – atjaunotā Višķu tehnikuma ciema katlu telpa // Foto: daugavpilsnovads.lv

10. augustā izsludinātajā iepirkuma konkursā par Špoģu katlu mājas renovēšanu un pārbūvi par konteinera tipa katlu māju uzvarējusi SIA „Borg”, līdz ar to zināms, ka tās projektēšana, autoruzraudzība un būvniecība Daugavpils novada domei izmaksās 465 430 eiro.

Aģentūras „Višķi” direktors Valentīns Šnitko domes sēdē pagājušonedēļ informēja, ka konkursā piedalījās divi uzņēmumi. Jāatzīmē, ka konkurss par būvdarbu veikšanu tika izsludināts jau otro reizi, pirmajā reizē saņemtais piedāvājums neatbildis kritērijiem. Renovācijas darbus plānots pabeigt līdz šī gada 28. decembrim. Būvdarbu izmaksu segšanai Daugavpils novada dome ņems aizņēmumu Valsts kasē.

Kā jau informējām, veco Špoģu katlu mājas ēku (darbojas kopš 1988. gada) paredzēts pārbūvēt par konteinera tipa kaltu māju, kas darbosies automātiski un būs saslēgta ar galveno kaltu māju Višķu tehnikumā. Centrālās siltumapgādes sistēmai Špoģos ir 22 abonenti: 18 fiziskas personas un 4 pašvaldības iestādes. Prognozēts, ka veiktie uzlabošanas darbi ļaus apkures sezonā ietaupīt līdz 33% šķeldas.