„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

„Lokomotīve” iebrauc pusfinālā

Foto: Sergejs Kuznecovs

24. augustā „Lokomotīve” savā trekā noteica savu turpmāko likteni Polijas pirmās līgas čempionātā. Lai iekļūtu pusfinālā, spīdvejistiem bija jāizcīna vismaz viens punkts.

Tas nozīmē, ka sacensību rezultātam jābūt vismaz neizšķirtam, taču saprotams, ka neviens netaisījās risināt šīs apšaubāmās aritmētiskās darbības. Vajadzēja uzvarēt, un „Lokomotīve” tika ar to galā, pieveicot Gņeznas komandu „Start”.

Jāatzīmē, ka šīs sacīkstes bija mazliet neparastas. Pirmkārt, tās notika piektdien, jo savus noteikumus diktē televīzija. Turklāt piektdienas vakarā stadionā sapulcējās daudz līdzjutēju.

Otrkārt, sacensības šoreiz ilga gandrīz trīs stundas. Tās sāka stiepties garumā jau pirmajā braucienu sērijā spīdvejistu kritienu dēļ. Jāpiebilst, ka pirmo sēriju „Lokomotīve” aizvadīja lieliski, iegūstot 10 punktu pārsvaru, taču pēc otrās sērijas tas jau bija pilnībā zaudēts. Pēc astotā brauciena atjaunojās līdzsvars – 24:24.

Taču pirms trešās sērijas treka saimnieki saņēmās un pirms diviem izšķirošajiem fināla startiem jau bija vadībā ar piecu punktu pārsvaru.

Četrpadsmitajā braucienā P. Ljungs un K. Puodžuks uzvarēja ar rezultātu 5:1, bet noslēguma braucienā T. Lahti un V. Tarasenko uzvarēja ar 4:2. Tādējādi daugavpilieši guva uzvaru –50:39 un iekļuva pusfinālā, kur sacentīsies ar regulārā čempionāta uzvarētāju Ļubļinas „Motoru”.

Rezultatīvākais „Lokomotīves” duets Timo Lahti (no kreisās) un Peters Ljungs

Ko, izņemot papildu tēriņus, šis pusfināls nozīmē „Lokomotīvei”? Uzticamajiem līdzjutējiem tās ir vēl vismaz vienas sacensības šajā sezonā. Savukārt sportiskā ziņā tā ir vēl viena iespēja „pakaitināt” poļu panus – Ekstra līgas vadību, jo, kā zināms, „Lokomotīvi” tur nevēlas redzēt. To, ka klubs par būt labākais, „Lokomotīve” pierādīja 2015. un 2016. gadā.

Tāpēc arī iekļūšanu „play-off” tiek uztverta bez īpašas sajūsmas. Puiši ir malači, bet – kas tālāk? Tālāk ir nepārvarama barjera, un jaunajā sezonā – atkal pirmā līga. Šis riņķojums savā ziņā mazina prieku par uzvaru, taču svarīgi ir kas cits, -- aug jauni sportisti, kuri palīdzēs „Lokomotīvei” kļūt stiprākai.

Pilna sacensību statistika - 28. augusta numurā.