„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Skolas un bērnudārzi gatavi jaunajam mācību gadam

pixabay.com

Izglītības pārvaldes (IP) komisija divas nedēļas apsekoja visas Daugavpils izglītības iestādes, lai pārbaudītu to gatavību jaunajam mācību gadam.

IP pārziņā ir 18 vispārizglītojošās skolas un 27 pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī dizaina un mākslas vidusskola Saules skola un bērnu un jauniešu centrs „Jaunība”. Kā pastāstīja Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, jaunajā mācību gadā bērnudārzos būs gandrīz tikpat bērnu, cik iepriekšējā – aptuveni 4500 mazuļi. Daugavpils dārziņos nokomplektētas 236 grupas, turklāt 107 bērni vecumā no 1 līdz 3 gadiem gaida savu rindu (kopumā visās pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs ir pieejamas 50 brīvas vietas bērniem no 3 gadu vecuma).

Daugavpils skolās ies 9195 skolēni – par 80 audzēkņiem mazāk nekā pērn, tostarp 800 pirmklasnieki un 557 desmito klašu audzēkņi (t.sk. 54 neklātienes programmā). Jaunajā mācību gadā pirmsskolas izglītības iestādēs strādās ap 654 pedagogi, vispārējās izglītības iestādēs - 961 pedagogs, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola”- 45 pedagogi. Saskaņā ar izglītības iestāžu sniegtajām ziņām (uz 2018. gada 16. augustu), izglītības iestādēs ir nepieciešami latviešu valodas skolotāji (4), matemātikas skolotājs, ķīmijas skolotājs, skolotājs - karjeras konsultants un psihologs.

Vispārizglītojošas skolas jaunajā mācību gadā pārsvarā īstenos iepriekš licencētās izglītības programmas. Jaunas izglītības programmas ir licencējusi 3. vidusskola un 6. vidusskola, kā arī Stropu pamatskola. Turklāt Stropu pamatskola īstenos arī likvidētās Daugavpils pilsētas 2. speciālās pirmsskolas izglītības iestādes speciālās izglītības programmas. 7., 12., 13., 21. un 24. bērnudārzā mācības notiks latviešu valodā, pārējos tiks izmantota bilingvālā pieeja, taču pēc vecāku lūguma dažās šo bērnudārzu grupās mācības notiks tikai latviešu valodā.