„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

„Daugavpilij” otra rezultatīva spēle ar „Balviem”

Precīzs bija arī Kirils Iļjins // Foto: Sergejs Kuznecovs

Pirmajā aplī „Daugavpils” futbolisti izbraukuma spēlē sagrāva komandu „Balvi” ar rezultātu 15:0. Lai gan ko tādu reti kad izdodas atkārtot, daugavpilieši savā laukumā aizvadīja vēl vienu tikpat vārtiem bagātu spēli – 13:0.

„Balvi”, tāpat kā „Grobiņa”, „Preiļi” un „Staicele” cīnās par to, lai pirmajā līgā nepaliktu pēdējā vietā. Pagaidām šajā cīņā ir zaudētāji un turnīra tabulā atrodas pēdējā vietā.

Taču nevar teikt, ka balvēnieši vienmēr piedzīvo tik graujošu zaudējumu. Komanda aizvadījusi 15 spēles, bet vairāk nekā desmit vārtus zaudējusi tikai trijās. Divreiz - tiekoties ar „Daugavpils/Progress”, bet 4. augustā – spēlē ar „Rēzekni” (1:14). Savukārt 11. augustā „Skonto” pieveica „Balvus” ar 9:1.

„Balvu” vieta turnīra tabulā un pirmā apļa rezultāts liecināja, ka, neapšaubāmi, arī šoreiz uzvarēs „Daugavpils”. Līdzjutējus interesēja tikai tas, vai izdosies atkārtot iepriekšējo rezultātu. Tas izdevās – pirmie vārti tika gūti trešajā minūtē, pēc tam sekoja otrie, trešie utt. Spēle risinājās „Balvu” laukuma pusē, turklāt „Daugavpils” neizmantoja 5—7 lieliskus vārtu gūšanas momentus. „Balvi” piedzīvoja vēl vienu smagu zaudējumu, iespējams, pret viesu komandu varēja izturēties humānāk, bet tā ir spēle un azarts ņem virsroku.

Vugars Askerovs realizē 11 m soda sitienu. Uzbrucējs šajā spēlē guva hettriku, lai gan laukumā bija tikai vienu puslaiku. Vugars ir pārliecinošs līderis cīņā par čempionāta labākā vārtu guvēja titulu. Līdz šim viņš ieraidījis bumbu pretinieku vārtos 21 reizi.

Izņemot daudzos vārtus, citādi spēlē nekas ievērības cienīgs nenotika, turklāt ir grūti kaut ko atrast, ja pretinieku līmenis tik stipri atšķiras. „Svarīgākās spēles vēl ir priekšā,” par šīs kārtas rezultātiem lakoniski teica „Daugavpils/Progress” galvenais treneris Viktors Morozs: „Mums nebija uzdevuma gūt vairāk vārtu nekā pirmajā aplī.  Svarīgākais bija izcīnīt trīs punktus, kā arī izmēģināt dažus spēles variantus pirms nākamās kārtas. Protams, šajā spēlē, augot rezultātam, arī futbolistu noskaņojums vairs nebija tik nopietns, jo tāpat bija skaidrs, ka uzvara būs. Jāgatavojas nākamajām cīņām. Šī spēle jāaizmirst, visdrīzāk, mēs to pat neanalizēsim, - nav jēgas to darīt. Taču es nevaru teikt, ka viss bija paredzams jau iepriekš. Jāciena jebkurš pretinieks un nedrīkst aizmirst, ka iepriekšējā kārtā „Balvi” cīnījās neizšķirti ar „Albertu”. Bija nelielas bažas, ka varētu pārsteigt, taču uzskatījām, ka šī spēle jāuzvar, un tas izdevās.”

Pilnu spēles un līgas statistiku lasiet 28. augusta numurā.