„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+2.5 °C
apmācies

Glezniecības simpozijs „Mark Rothko 2018”

daugavpils.lv

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā no 8. līdz 21. septembrim četrpadsmito reizi norisināsies par labu tradīciju kļuvušais starptautiskais glezniecības simpozijs „Mark Rothko”, šogad ar tēmu „Gleznojam savu nākotni kopā”.

Glezniecībai kā mākslas medijam uzmanību pievērš gan mākslinieki, gan mākslas interesenti un kolekcionāri visā pasaulē. To apliecina Marka Rotko vārds, kura darbiem un paustajām idejām seko jau vairākas gleznotāju paaudzes. Atzīmējot ģēnija 115. gadskārtu, arī šogad Daugavpils kā mākslinieka dzimtā pilsēta aicina iedvesmoties un radīt telpā, no kuras pirmo 10 dzīves gadu laikā iespaidus smēlies un bērnības atmiņas glabājis Marks Rotko.

Šogad simpozijā piedalās 10 mākslinieki no 7 valstīm: Endrū Kolderts (Andrew Coldert), Elizabete Bārenis (Elizabeth Barenis) (ASV), Diāna Kūpervaita (Diana Cooperwhite) (Īrija), Agra Ritiņa, Inga Brūvere (Latvija), Džordžs Mērtens (George Meertens) (Nīderlande), Kataržina Kovaļska (Katarzyna Kowalska), Pāvels Vasovskis (Pawel Wasowski) (Polija), Arpads Fargo (Arpád Fargó) (Ungārija), Ēdeltraute Rāta (Edeltraut Rath) (Vācija).

Sestdien, 8. septembrī, plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks simpozija atklāšana, kurā simpozija dalībnieki iepazīstinās ar sevi, savu radošo darbību un idejām, kuras realizēs simpozija laikā. Simpozija dalībnieku darbu izstāde kopā ar citām Rudens sezonas izstādēm Rotko centrā tiks atklāta 21. septembrī plkst. 16.00.

Pēc Rotko centra rudens izstāžu sezonas atsevišķi simpozijā radītie darbi Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas pārrobežu projekta „Gleznojam mūsu nākotni kopā” ietvaros būs skatāmi arī citās Eiropas Savienības valstīs.

Ar ASV vēstniecības finansiālu atbalstu tiks izdots simpozija darbu katalogs, kas būs pieejams Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā un bibliotēkās.