„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.9 °C
apmācies

Uzsāks Līksnas baznīcas jumta nomaiņu

visitlatgale.com

Līdz augusta beigām plānots uzsākt Līksnas Romas katoļu baznīcas centrālās jumta daļas nomaiņu. 23. augusta Daugavpils novada domes sēdē lemts par 20 tūkstošu eiro piešķiršanu šim mērķis, taču joprojām trūkst 30 tūkstošu eiro, lai segtu visus būvdarbu izdevumus.

Līgums ar būvdarbu iepirkuma konkursā uzvarējušo SIA „Defass-D” noslēgts par 174 tūkstošiem eiro. Lielākā daļa izmaksu tiks segta, pateicoties pavasarī piešķirtajiem 100 tūkstošiem eiro no Sakrālā mantojuma finansēšanas programmas. Vēl apmēram 24 tūkstošus eiro savāca draudze ziedojumos, tātad joprojām trūkst 30 tūkstošu eiro, norāda Līksnas katoļu draudzes biedrības vadītāja Elita Skrupska. „Pieteikumā, ko iesniedzām dalībai Sakrālā mantojuma finansēšanas programmai, lūdzām lielāku summu, bet piešķīra mazāku. Nākamgad plānojam atkal startēt šajā programmā un lūgt atlikušos 30 tūkstošus eiro,” skaidro E. Skrupska.

Neskatoties uz to, būvdarbus plānots uzsākt nākamnedēļ, bet pabeigt līdz šī gada decembrim. Draudze vienojusies ar „Defass-D”, ka atlikusī summa tiks izmaksāta nākošgad.