„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+4.2 °C
daļēji mākoņains

Sākas Daugavpils novada dienas

Pirmdien, 3. septembrī, sāksies ikgadējās Daugavpils novada dienas. Šogad uzmanība pievērsta Dubnas, Maļinovas un Višķu pagastam, kurp iedzīvotāji varēs doties vienas dienas ekskursijā. Savukārt noslēguma pasākumi 22. septembrī Daugavpilī norisināsies festivāla „Latvijas Goda aplis” zīmē.

Ekskursijas divām grupām uz Višķu pagastu, Dubnas un Maļinovas pagastu notiks 15. septembrī. Šoreiz kultūrvēsturisko objektu apskati un viesošanos pie vietējiem amatniekiem un zemniekiem papildinās aktivitāte veselības stiprināšanai – nūjošanas prasmju apguve. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, iedzīvotāji varēs pieteikties tikai divas dienas - 6. un 7. septembrī, zvanot uz Daugavpils un Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra tālruni 65422818 vai arī aizpildot elektronisko anketu mājas lapas www.daugavpilsnovads.lv jaunumu sadaļā „Tūrisms”.

22. septembrī, pirms tradicionālā ražotāju un amatnieku gadatirgus atklāšanas, šogad tiks organizēts svētku gājiens, kas sāksies Vienības laukumā. Līdz ar vietējiem pašdarbnieku kolektīviem dienas pirmajā pusē uzstāsies viesi no Rēzeknes, Zarasiem (Lietuva) un Glubukojes rajona (Baltkrievija).

Daugavpils novada dienu slēguma pasākums tiek rīkots kā festivāla „Latvijas Goda aplis” cikla posms. Festivāls katru nedēļas nogali norisinās kādā Latvijas novadā vai pilsētā, iedzīvotāji tā tiek aicināti atzīmēt Latvijas simtgades svētkus visos reģionos, ne tikai galvaspilsētā. To organizē biedrība „Staro 100”, kas, atzīmējot svētkus, visā Latvijā plāno izveidot gaismas objektus.