„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Cietoksnī demonstrēs dokumentālās filmas

Publicitātes foto

Septembra sākumā jau 22. reizi norisināsies Nacionālā Kino centra rīkotais Baltijas jūras dokumentālo filmu forums (Baltic Sea Docs), kas skatītājiem piedāvās filmu programmu „Atmiņas par nākotni”. Foruma filmu seansi vienlaikus notiks gan Rīgā, gan arī piecās Latvijas reģionu pilsētās – Jēkabpilī, Cēsīs, Rēzeknē, Daugavpilī un Valmierā.

Foruma filmu programmā apkopotas skatītāju un kritiķu atzinību guvušas dokumentālās filmas, kas raksturo pašreizējo laikmetu un tā izaicinājumus, mudina domāt par mantojumu, ko glabājam un nododam nākotnes paaudzēm.

Trīs no foruma filmām daugavpilieši varēs noskatīties Marka Rotko mākslas centrā. 7. septembrī filma „Kādas sēklas stāsts” vēstīs par šķietami vienkāršu, bet vienlaikus fenomenālu dabas daļiņu – sēklu. 8. septembrī varēs doties īpatnējā ceļojumā uz Tālajiem Austrumiem, noskatoties dokumentālo filmu „Kolima. Pa kaulu ceļu”. Savukārt 9. septembrī Daugavpils skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta filma „Projekts – vecmāmiņas!” -- trīs jauni puiši apņemas tuvāk iepazīt savas vecmāmiņas, kuras kopā ar mazdēliem dodas netipiskā pagātnes ceļojumā un atkal iejūtas savās jaunības dienās.  

Visas filmas tiks rādītas bez maksas, turklāt oriģinālvalodā (angļu, krievu, vācu) ar subtitriem latviešu valodā.