„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Svētki bērniem un vecākiem

Natālijai, Jekaterinai un Aleksandram Vertinskiem sākas skolas gaitas // Foto: Jeļena Čursina

Šogad bērni varēja baudīt papildus brīvdienas, jo pirmā skolas diena bija 3. septembrī. Tradicionāli visās Daugavpils skolās notika jaunajam mācību gadam veltīti svinīgi pasākumi.

Pirmklasniekiem šī diena ir jo īpaši svarīga – Daugavpilī šogad skolas gaitas sāka 800 bērni. Vairākums vecāku ar satraukumu gaidīja šo dienu, taču viņi atzīst, ka tas ir patīkams satraukums, kas apliecina rūpes par bērniem. „Es vēlējos, lai mana meita atceras šo dienu, tāpēc mēs rūpīgi gatavojāmies, kopā parakstījām burtnīcas, savācām skolas somu, izgludinājām formu,” savos svētku iespaidos dalās pirmklasnieces māmiņa Agnija.

Vasiļkovu ģimene, kuru dēls Ivans skolas gaitas sāka Saskaņas pamatskolas pirmajā klasē, pastāstīja, ka pēc svinīgās līnijas visi kopā dosies pēc sen solītās dāvanas, pēc tam sarīkos ģimenes svinības, lai pirmā skolas diena dēlam paliktu atmiņā, bet skola un mācības radītu patīkamas un satraucošas asociācijas. Savukārt pirmklasnieks Ivans saka, ka ir gatavs skolai un grib, lai ātrāk sākas stundas, lai varētu likt lietā burtnīcas, pildspalvas un krāsas, kuru pirkšanā viņš aktīvi piedalījās.

Pirkt skolas piederumus patika arī pirmklasniecei Katjai, kurai mācības sāksies 4. septembrī Centra vidusskolā, un tagad viņa nepacietīgi gaida pirmo stundu. Savukārt Katjas vecāki vēlas, lai meita labi mācītos un labi iejustos skolā.