„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Zinību diena kļuva par svētkiem

Skolotāja Dace Parša ar bērnu sadāvinātajiem ziediem // Foto: Egita Terēze Jonāne

3. septembrī skolēnu, skolotāju, vecāku, apsveicēju pārpildītajā Ilūkstes estrādē ienāca Ilūkstes novada skolu pirmklasnieki un 12. klases skolēni, lai svinētu jaunās Ilūkstes Raiņa vidusskolas Zinību dienu.

Pirmajā klasē ar jaunām somām uz jauno skolu dosies 31 skolēns. Arī Vanesa Valaine katru dienu vērs Ilūkstes Raiņa vidusskolas sākumskolas durvis, lai kāptu pirmklasnieka zinību kalnā. „Man vislabāk padodas krāsošana. Es mācīšos 12 gadus. Tas ir daudz. Bet es ļoti gribu iet skolā,” atzina Vanesa. 

Pasākuma svinīgajā daļā dejoja Ilūkstes Raiņa vidusskolas tautas deju kolektīvs „Ance”, pirmklasnieki lasīja dzejoļus par lellēm, bet 12. klases jaunieši pirmklasniekiem sarīkoja pirmo stundu, kur bija jāmin mīklas, un uzdāvināja visiem Ulda Stabulnieka dziesmu „Tik un tā”. Fotografējoties Ilūkstes Raiņa vidusskolas foto stūrītī, 12. klases jaunieši bija vienisprātis, ka arī viņiem, tāpat kā pirmklasniekiem, būs bagāts skolas gads, un, lai arī viņiem tas ir pēdējais mācību gads, tomēr jaunajā skolā - pirmais.   

Skolas direktore Velta Šterna atzina, ka Subates, Eglaines un Ilūkstes skola ir apvienojusies vienā skolā, lai rakstītu jaunu stāstu „Ilūkstes Raiņa vidusskola”. „Šodien, runājot par skolām, vienmēr runā par labu izglītību, izglītības kvalitāti. Tas ir arī mūsu lielākais mērķis - panākt, lai katrs audzēknis no mūsu skolas var paņemt maksimāli daudz zināšanu. Ja mēs visi kopā pratīsim saglabāt visu labo, ko Ilūkstes Raiņa vidusskolā ienes Eglaines, Subates un Ilūkstes skola, tad veiksme būs mūsu sabiedrotā. Novēlu visiem lielu spēku, izturību un veiksmi,” uzsvēra V. Šterna.

Savukārt Ilūkstes Dievmātes Piedzimšanas sieviešu klostera klēriķis priesteris Vladimirs Ruseckis un Ilūkstes katoļu draudžu dekanāta dekāns Ingmārs Zvirgzdiņš runāja par izglītota cilvēka pienesumu valstij. Viņi novēlēja Dieva svētību un Dievmātes aizbildniecību.

Tāpat Ilūkstes Raiņa vidusskolu ar vēlējumu sadarboties skolēniem, vecākiem un skolotājiem sveica arī Ilūkstes novada domes priekšsēdētājs Stefans Rāzna un pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītājs Reinis Līcis, un pasniedza Ilūkstes Raiņa vidusskolas reģistrācijas apliecību.  

Todien notika arī pirmklasnieku skolas somu parāde un apdāvināšana ar našķiem un skolas piederumiem, ko sarūpēja Ilūkstes bērnu un jauniešu centrs, kā arī Ilūkstes novada centrālās bibliotēkas radošās darbnīcas, seju apgleznošanas salons, piepūšamā atrakcijas, bumbumbas futbols, Zinātkāres centra „Zinoo” eksperimenti un diskotēka.