„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

„Motor” atkal uzvar Daugavpilī

Polijas NICE spīdveja līgā notika pusfināla sacensības. „Lokomotīve”, kura regulārajā čempionātā izcīnīja ceturto vietu, sacentās ar līderi – Ļubļinas komandu „Motor”. Tā ir vienīgā komanda, kurai šosezon daugavpilieši zaudējuši savā trekā.

Pretinieki bija spēcīgi, turklāt izveidojās arī papildu apstākļi, kurus kluba vadība nekādi nespēja ietekmēt. Poļi uzstāja, ka sacensībām jānotiek 31. augustā, lai gan pēc reglamenta pirmajām sacīkstēm Daugavpilī bija jānorisinās 2. septembrī. Taču 1. septembrī stadionā „Lokomotīve” notika Eiropas junioru komandu čempionāts, bet 2. septembris bija rezerves datums gadījumā, ja līs lietus. Šīs sacensības bija iekļautas kalendārā jau sezonas sākumā.

Savukārt līgas izslēgšanas sacensībām bija savs rezerves datums – tādējādi sacīkstes notiktu nedēļu vēlāk. Taču Polijas pārstāvji, pretēji savam reglamentam, pirmo pusfinālu ielika 31. augustā.

Daugavpilieši cīnījās kā spēja – tās bija vienas no saspringtākajām sezonas sacensībām. Diemžēl „Lokomotīve” bija vadībā tikai vienu reizi – pēc ceturtā brauciena, kad Peters Ljungs pārī ar Artjomu Trofimovu uzvarēja ar rezultātu 5:1, bet sacensību rezultāts kļuva 13:11. Pēc tam Ļublinas spīdvejisti izlīdzināja rezultātu un izvirzījās vadībā. Lai gan daugavpilieši sīvi cīnījās, tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 43:47. Protams, var vainot to, ka sacīkstes notika tik agri un tas varēja ietekmēt rezultātu. Taču neveiksmīgi startēja Vadims Tarasenko, ļoti pieticīgu sniegumu demonstrēja Jevgeņijs Kostigovs. Ņemot vērā pat viņa nestabilos rezultātus šajā sezonā, varēja izcīnīt mazliet vairāk punktu. Ļubļinas komandā brauca Pāvels Musencs, kurš savulaik pārstāvēja „Lokomotīvi”, taču nekādus izcilus rezultātus Daugavpils komandas sastāvā neguva, bet šoreiz demonstrēja lielisku sniegumu. Šis faktoru kopums arī ietekmēja sacensību rezultātu.

Atbildes sacīkstes notiks Ļubļinā 8. septembrī. Finālā iekļūs komanda, kura uzvarēs divu sacīkšu summā.

„Lokomotīves” treneris Nikolajs Kokins 14. braucienam pieteica Jevgeņiju Kostigovu, nevis Oļegu Mihailovu, kurš startēja rezultatīvāk: „Tas ir mans lēmums, kuru es pieņēmu, salīdzinot abu sportistu braukšanas stilu. Jevgeņijs spēj braukt arī pa lielāku trajektoriju, pie borta, bet Oļegam ar to pagaidām ir lielas problēmas. Viņš nez kāpēc pastāvīgi cenšas piespiesties iekšmalai. Turklāt šajā braucienā aktuāls bija jautājums, kas brauks ceturtajā celiņā. Vienkārši nebija, ko likt, jo no tiem, kas bija palikuši, pie borta neviens nebrauc. Devām iespēju Kjastam Puodžukam, taču viņš to neattaisnoja. Esmu pateicīgs mūsu skandināviem, kuri startēja lieliski. Taču ar pusi komandas sacensībās nevar uzvarēt. Man atliek vien apsveikt pretiniekus ar uzvaru, vēl jo vairāk tāpēc, ka viņi to izcīnīja nepilnā sastāvā. Sezonas rezultātus pagaidām neapkoposim, jo tā vēl nav noslēgusies.”