„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+2.2 °C
daļēji mākoņains

Pašvaldības dzīvokļu zelta vērtais remonts

pixabay.com

Gan pilsētas domē, gan vietējos plašsaziņas līdzekļos plašas diskusijas izraisīja ziņa, ka pašvaldības Iepirkumu komisija gatavojas paziņot četru dzīvokļu remontdarbu izpildes konkursa rezultātus. Atgādinām, ka Križu mikrorajonā paredzēts ierīkot dzīvokļus cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem. Deinstitucionalizācijas procesa ietvaros plānots iztērēt aptuveni 150 000 eiro, t.i., 37 000 eiro viena pašvaldības dzīvokļa remontam.

Savu sašutumu par tik augstu cenu pirmais pauda Daugavpils domes Mājokļu komisijas pārstāvis Vladislavs Bojaruns, kurš solīja vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Viņaprāt, par šādu naudu var iegādāties 15 dzīvokļus teicamā stāvoklī, turklāt daudz prestižākos pilsētas rajonos. Pēc tam jautājumus par remontdarbu izmaksu atbilstību uzdeva žurnālisti, tiekoties ar pilsētas vadību.

„Iepirkumu komisijas darbs tiek stingri kontrolēts,” pastāstīja domes priekšsēdētājs Rihards Eigims, „Daugavpilī ar cenām ir gana sarežģīta situācija, jo pat ļoti dārgi dzīvokļi dažkārt tiek pārdoti pavisam lēti. Mums galvenais ir tas, lai viss būtu likumīgi. Mūsu Iepirkumu komisijas darbā pašlaik es nesaskatu nekādus pārkāpumus.”

Jāpiebilst, ka Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā informācijas par šī iepirkuma rezultātiem joprojām nav.