„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Preiļos darbosies jauniešu padome un dome

pixabay.com

Preiļu novadā šovasar uzsākts darbs pie jauniešu domes un jaunatnes konsultatīvās padomes izveides. Paredzēts, ka abas lēmējvaras formas uz pirmo sapulci sanāks oktobra sākumā, tās apstiprinātajā sastāvā darbosies gadu.

Atšķirībā no domes, konsultatīvajā padomē būs speciālisti, kas ikdienā pašvaldībā strādā ar jauniešiem dažādās jomās. „Piemēram, sporta, kultūras organizatori, skolu vadības pārstāvji. Ir arī domes deputāti, uzņēmēji un nevalstisko organizāciju pārstāvji,” stāsta jauniešu centra „Četri” vadītāja Santa Ancāne-Novikova.

Gan padomē, gan domē darbosies 24 pārstāvji. Jaunieši domē tiks nevis ievēlēti, bet var pieteikties paši. Līdz augusta beigām interesi izrādījuši 19 Preiļu novada jaunieši. Galīgais jaunatnes domes sastāvs tiks apstiprināts Preiļu novada domes sēdē septembra beigās, bet konsultatīvās padomes sastāvs un nolikums jau apstiprināts 30. augustā Preiļu novada domes sēdē.

Dome un padome top, realizējot projektu „Kopā varam!”. Tās darbosies ar mērķi nodrošināt labvēlīgāku vidi un lielākas iespējas jauniešiem novadā, veicinot sadarbību starp pieaugušajiem un jauniešiem. Jūnijā jau notika apmācības darbā ar jaunatni projektā iesaistītajiem, bet augustā pašiem jauniešiem, tur arī izveidots uzmetums jaunatnes domes nolikumam.

Jauniešu domei joprojām var pieteikties 13–29 gadus veci Preiļu novada jaunieši.